“SAVUNMA SUSARSA, İNSANCA YAŞAMA SUSARSINIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAVUNMA SUSARSA, İNSANCA YAŞAMA SUSARSINIZ”


 

Mersin Barosu’nun kuruluşunun 96’ıncı yılında Atatürk’ün huzuruna çıkan avukatlar savunmayı savunmakta kararlı olduklarını bir kez daha haykırdı! Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hukuk böyle gelmedi, böyle gitmeyecek. Cübbemizin devri daimdir. Savunma susarsa, insanca yaşama susarsınız” dedi.

Haber Merkezi

 

Cumhuriyetle yaşıt olan Mersin Barosu’nun kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.

Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri ve kurullarda görev alan avukatların katılımıyla Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen törende, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

 

“HUKUKTA REFORM, YARGI BAĞIMSIZLIĞIYLA GERÇEKLEŞİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından burada konuşma yapan Yeşilboğaz şu ifadelere yer verdi: “1 Aralık 1924 tarihinde kurulan ve cumhuriyetle yaşıt olan Mersin Barosu, tarihi başarılarla dolu, öncü ve örnek bir baro olmuş, o günden bugüne vermiş olduğu hukuk mücadelesi ile ülkenin geleceğine yön vermiş, topluma ve meslektaşlarına sunduğu hizmet ve fiziki imkânlar açısından çok büyük yol kat etmiştir. 96 yıldır ülkeye ve meslektaşlarına meşale olan Mersin Barosu, her geçen gün daha da büyüyen, daha da güçlenen, 3 bine yakın üyesi ile kocaman bir aile olmuştur.

Mersin Barosu demokrat, mücadeleci ve ilerici bir yapısıyla, hukukun üstünlüğü, adalet, barış, kişi hak ve özgürlüklerinden asla taviz vermeden Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yol alarak, 96 yıl tüm karanlıklara fener olmuştur. Bu yapıdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Bu bayrağı devralarak, bu onurlu görevi sürdürmenin onurunu, gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin hukuk sistemi ve savunma mesleği, tarihte hiç olmadığı kadar zor bir süreçten geçmektedir. Hukukta keyfiliğin yarattığı ekonomik, siyasi ve toplumsal buhranın bedelini biz hukukçular ve toplum adaletsizlikle ödemektedir. Ülkemizde göstermelik yargı reformuna değil, yargı bağımsızlığına ihtiyaç vardır. Hukukta reform, yargı bağımsızlığıyla gerçekleşir. Siyasetin eli yargıdan çekilmediği sürece, sunulan bütün reformlar kağıt üzerinde kalmaktan öteye gitmeyecektir.

 

“KARANLIK ÜLKENİN AYDINLIK YÜZLERİYİZ”

Savunmanın bağımsız ve cübbesi düğmesiz temsilcileri olan biz avukatlar, her geçen gün daha da artan sistematik saldırılara maruz kalmaktayız. Barolar dayanışma içerisinde ülkede yaşanan tüm hukuksuzluklara itiraz ettiği için, üstünlerin hukukuna diz çökmediği için siyasi iradenin hedefi haline gelmiştir. Baroları bölerek parçalamaya gücünü kırmaya çalışanlara diyoruz ki; avukatı itibarsızlaştırma, değersizleştirme ve etkisiz kılma hamlelerinize maruz kalsak da, biliniz ki biz barolar ve avukatlar, bu karanlık ülkenin aydınlık yüzleriyiz. Unutmayınız ki,  karanlık her zaman aydınlığa yenilir!

 

“CÜBBMİZİN DEVRİ DAİMDİR”

Bizler bu ülkenin adalet çarkıyız. Savunmayı susturmak, adaleti susturmaktır. Adalet susarsa, bir gün siz de adalete susarsınız, insanca yaşama susarsınız, özgürlüğe susarsınız, ailenize, sevdiklerinize susarsınız. Adalet lüks değil, zorunlu ihtiyaçtır.  Hukuk böyle gelmedi, böyle gitmeyecek. Cumhuriyetle doğduk, Cumhuriyetle büyüdük. Cumhuriyetle kök salıp, çoraklaşmış adaleti ve hukuku yeniden yeşerteceğiz. Cübbemizin devri daimdir, bu meşale hiç sönmeyecek.

Adalet ve hukuk mücadelesinde öncü olan Mersin Barosu’nun kuruluşunun 96. yıldönümünü kutlar, baromuzun başarılarına ve hukuk mücadelesine katkı veren geçmiş dönem tüm baro başkanlarımıza, yönetim kurullarına, diğer kurullarda görev alan ve başarılarımıza destek veren tüm meslektaşlarımıza şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür eder, aramızdan ayrılanları rahmetle anar, saygılarımızı sunarım.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA