“SAĞLIK ALT YAPISI VE ÇALIŞANLARIN DA BİR LİMİTİ VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAĞLIK ALT YAPISI VE ÇALIŞANLARIN DA BİR LİMİTİ VAR”


 

Mersin’de tüm hastanelerin pandemi hastanesi ilan edildiği ve test kuyruklarının uzadığı ile ilgili şikayet ve tepkiler üzerine Mersin İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı’dan, “Sağlık alt yapısı ve çalışanların da bir limiti var” çıkışı geldi!

Haber Merkezi

 

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde artan covid-19 vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçacı yaptığı açıklamada son dönemde Mersin’de covid-19 vakalarında artış olduğunu ifade ederek vatandaşları kurallara harfiyen uymaları konusunda uyardı.

 

“KURALARA UYUN”

Bahçacı açıklamasının devamında kış aylarının gelmesi ile birlikte tüm Türkiye’de belirgin bir artış olduğunu fakat Mersin’de ki artışın ülke ortalamasının üzerinde seyrettiğini söyleyerek “Sürecin en başından beri Sayın Bakanımız ve sağlık otoriteleri vatandaşlarımızı maske, mesafe temizlik konusunda her gün uyarıyor. Artık gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse özel sektör yetkilileri ile birlikte toplum olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bir kere daha söylemekte yarar var. Pandemiyle mücadele sadece sağlık çalışanlarının savaşıyla kazanılmaz. Bütün uyarılara rağmen son dönemde yaptığımız tespitlerde en önemli bulaş sebebi olarak ev ziyaretleri ve kalabalık ortamların olduğunu gördük. Ne olur ev ziyaretlerine ara verin. Kalabalık ortam oluşturmaktan kaçının. Maske, mesafe, temizlik kuralına uyun” diye konuştu.

 

TÜM HASTANELER MÜCADELE HALİNDE

Sağlık alt yapısı ve çalışanlarının da bir limiti olduğunu ifade eden Bahçacı “Sağlık çalışanlarının da insan olduğunu unutmamak gerekiyor. Bizlerde kaçınılmaz olarak mücadele esnasında bu hastalığa yakalanıyoruz. Fakat iyileşir iyileşmez görevimizin başına dönüyoruz. Bazı internet haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında sağlık çalışanları ve idarecilerini yıpratmaya yönelik haberler yapıldığını görüyoruz. İlimizde bulunan kamu, üniversite ve özel hastanelerle birlikte mücadeleyi var gücümüzle sürdürüyoruz.

 

“YORULDUK, YIPRANDIK”

Ama artık çok yorulduk, yıprandık. Sağlık tesislerimiz pandemi ile mücadele ederken bir yandan da rollerine uygun olarak diğer hastalarımıza yani diyabet, hipertansiyon, kalp yetmezliği gibi kronik hastalar, kanser hastaları, trafik kazaları, ani gelişen kalp krizi vb. vakalara da müdahale etmek durumundalar. Planlarımızı buna göre yapıyoruz. Bu süreçte gerek hastanelerde gerek filyasyon için sahada fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımıza her bir vatandaşımızın borcu var. Bu borcu maske, mesafe, temizlik kuralına harfiyen riayet ederek ödeyebilirsiniz. “Bana bir şey olmaz” mantığı ile hareket ettiğiniz takdirde sadece kendinizi değil başta sevdikleriniz olmak üzere herkesi tehlikeye attığınızın farkına varın” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA