“TEK ADAM REJİMİ ÇARE OLMADI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TEK ADAM REJİMİ ÇARE OLMADI”


 

Pandemi koşullarında düzenlenen halk toplantılarında konuşan HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, “Tek adam rejimleri hiçbir yerde çare olmadığı gibi Türkiye’de de çare olmadı. Daha çok yandaşını ve çevresini korumaya odaklı bu sistemdir” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Akdeniz’de bir halk toplantısı gerçekleştirdi. “Hep birlikte faşizme karşı direniş, halklara demokrasi ve adalet” sloganıyla halk toplantıları başlatan HDP Mersin İl Örgütü, pandemiye rağmen mücadele ve çalışmalarını sürdürmeye çalışıyor.

Ülkenin, hem içerde hem dışarıda güvenlikçi politikaları dayatan iktidar tarafından yönetildiğini kaydeden HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, “İç ve dış politikalarda her gün yoğunlaştıkları tek şey özgürlük alanlarını hak taleplerini askıya almak daha çok hukuk devleti değil keyfiyete dayalı bir yönetim şekli ile Türkiye’yi yönetmektir. Tek adam rejim sonuçlarının neye mal olacağını sürekli anlatmaya çalıştık. Buna engel olmaya çalıştık. Tek adam rejimiyle değil Türkiye’nin çoklu dokusuna uygun çok insanla daha çok toplumla Türkiye’yi yönetmenin ihtiyacını vurguladık. Tek adam rejimleri hiçbir yerde çare olmadığı gibi Türkiye’de de çare olmadı. Daha çok yandaşını ve çevresini korumaya odaklı bu sistemdir” sözlerine yer verdi.

 

“AKP YİNE ORTAĞIYLE TAKIŞIYOR!”

AKP’nin içerisinde iki partinin ortaya çıktığını dile getiren Kurtulan, “AKP şu anki ortağıyla da bir süredir takışma içerisine girdi. İçerde çok bariz bir şekilde bunlar yaşanırken dünyada yaşanan gelişmelerde eklenince AKP tekrar biraz demokrasi reformlar söylemlerini dile getirmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Ardından toplantıya katılan yurttaşlar düşüncelerini dile getirdi. Yurttaşlardan biri, “Bizlerin seçim zamanlarındaki gibi ev ev gezmemiz gerekiyor. Değerlerimizi ziyaret etmeliyiz. Her şeyimizi halkımız ile paylaşmalıyız. Eğer biz yaptıklarımızı halkımız ile paylaşmazsak büyüyemeyiz. İl, ilçe ve komisyonlarımızın halkımızı ziyaret etmesini ve halk ile daha çok bir araya gelmesi gerekiyor” diyerek düşüncelerini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA