ÖZEL ANAOKULLARINA AYRICALIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZEL ANAOKULLARINA AYRICALIK!


 

Okul öncesi eğitime yeni kısıtlamalar getiren ancak sermayedarı koruyan önlemlere de dikkat eden Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’na eğitimciler tepki gösterdi.

Haber Merkezi

 

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, “Okul Öncesinde Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi” konulu Genelgesinin uygulanmasına yönelik konuları görüşmek ve bu doğrultuda gerekli kararları almak üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda, anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarının da (özeller hariç) uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam etmesi kararı verildi. Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun bu tedbirler kapsamına özel okulları koymaması tepki çekti.

 

“SERMAYE SAHİPLERİ KÂR ETSİNLER DİYE ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR”

Toplantıda belirlenen maddeler kapsamında özel okulların bu uygulamadan hariç tutulmasına eğitimcilerden tepki geldi. Konuya dair bir açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şubesi, “Sermaye sahipleri kâr etsinler diye çocukların sağlığı hiçe sayılıyor. Özel okullar da bakanlığa bağlı kurumlardır ve bakanlığın uygulamalarından muaf tutulamazlar. Salgında Türkiye birincisi olma yolunda ilerleyen ilimiz başta olmak üzere tüm illerde bir an önce insan sağlığını önceleyen tedbirler alınmalıdır” dedi.

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun özel okulları hariç tutarak aldığı önlemler şu şekilde;

“Covid-19 salgınının seyri dikkate alındığında 30.11.2020 – 04.01.2021 tarihleri arasında ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında (özeller hariç) eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine. Kaymakamlar başta olmak üzere ilimiz genelinde yetkili tüm kişi ve kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda hareket edilmesi, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususu; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliği ile kabul edilmiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA