KATAR ORTAKLIĞINA ‘ORDU’ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KATAR ORTAKLIĞINA ‘ORDU’ TEPKİSİ


 

Katıldığı bir televizyon programında devletin ordusunun Katar’a satıldığını söyleyen CHP’li Başarır’a, AKP’li ve MHP’lilerden tepki yağdı!

Haber Merkezi

 

Özel bir televizyon kanalında katıldığı televizyon programında, Sakarya'da kurulu Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC'ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'nin ve MHP’nin hedefi oldu.

Başarır, ''Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum.  50 milyon dolara satılmış…' dedi. Programın diğer konukları Yaşar Hacısalihoğlu ve Hilmi Taşdemir, "Bunu nasıl söylersiniz?", "Tank Palet Fabrikası ordu mudur?" gibi sözlerle Başarır'a karşı çıkarak fabrikanın orduyu temsil etmediğini öne sürdü.

 

ALTUN, BAŞARIR’I LANETLEDİ!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başarır’ın söylediği sözler ardından sosyal medyada bir paylaşım yaparak, lanetledi. Altun’un paylaşımı şu şekilde;

“Şerefli ordumuza hakaret edenleri lanetliyorum. Ordumuz birilerinin siyaseti baskılamak için istedikleri zaman göreve çağıracakları bir vesayet odağı değildir. Silahlı kuvvetlerimiz, ülkemizin etkin bir bölgesel güce dönüşmesine katkı sunan büyük, güçlü ve şerefli bir ordudur.”

 

ÜNAL, BAŞARIR’DAN ÖZÜR BEKLİYOR

Başarır'ın Katar gerçeğiyle ilgili sözleri üzerine, programın ardından AKP yönetimi de Başarır'ı ve CHP'yi hedef alan sözlerle tartışmaya dahil oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Başarır için “Muhaberat artığı”, “Esed aşığı” ifadeler kullanıp “Bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum” deyip Başarır'ı özür dilemeye çağırdı.

 

ŞİMŞEK DE TEPKİ VERDİ!

AKP’lilerin yanı sıra MHP’lilerden de tepki gecikmedi. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’de Başarır’ın sözlerine tepki göstererek sosyal medya hesabında şu ifadeleri paylaştı;

“‘Afrin’de ne işimiz var?’ diyen CHP, ‘Akdeniz’de ne arıyorsunuz?’ diyen CHP, ‘Karabağ’a cihatçı gönderiyorsunuz’ diyen yine CHP, ‘Türk ordusu satıldı’ diyen CHP. Aşının Sağlık Bakanı tarafından bedava dağıtılacağı önceden açıklandığı halde, HDP’nin art niyetli önergesine destek veren yine CHP. Ordusu olmayan devlet olmaz. Her zaman olduğu gibi kıyamete kadar askerimizin, polisimizin ordumuzun yanındayız. Türk ordusu kahramandır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA