AKDENİZ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E YATIRIM TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E YATIRIM TEPKİSİ


 

Akdeniz Belediyesi’nin HDP ve AKP’li meclis üyeleri, CHP’li Büyükşehir yönetimini Akdeniz ilçesinin hak ettiği hizmeti alamaması konusunda eleştirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin kabul edildiği ve 2021 yılı yatırımlarının anlatıldığı meclis toplantısında Akdeniz ilçesi meclis üyelerinden yatırım tepkisi geldi. Akdeniz’e ayrımcılık yapıldığını savunan siyasiler, ilçenin hak ettiği yatırımları alamadığını iddia etti.

2021’de  1 milyar 477 milyon TL bedele sahip 199 projeyi hayata geçirmeyi planlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i yüklenen siyasiler, büyükşehirin 2 milyar 245 milyon TL’lik bütçesinden çok büyük bir nüfusa sahip Akdeniz’e düşen payın kişi başı neredeyse 250 liraya tekabül etmesine sitem etti.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın kent merkezindeki esnafın sorunlarını gündeme getirdiği için tansiyonun yükseldiği mecliste, Akdeniz ile ilgili eleştirilerde bulunan bir başka isim HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi oldu.

 

“PROJELERE BİRLİKTE KARAR VERİLMİYOR”

2021 için ortaya konulan projelerin güzel olduğunu ancak birlikte yapılmamış, karar verilmemiş olmasının yanlış olduğunu dile getiren Tanrıverdi, “Kentin kalbi olan ancak birikmiş sorunları bulunan Akdeniz’de; insan odaklı bir tarzı hizmeti önemseyip, bu doğrultuda değerlendirme yapmamız, projeler üretirken bunu göz önünde bulundurmamız gerekirdi” diyen Ali Tanrıverdi, “Örneğin Akdeniz’in Çevre Yolu’nun üst tarafı yani Çay, Çilek, Güneş, Gündoğdu, Şevket Sümer ve Hal Mahalleleri nüfusun yüksek olduğu mahallelerdir.

 

ŞEVKET SÜMER 4 İLÇEDEN BÜYÜK

Özellikle Şevket Sümer Mahallesi’nin nüfusu 24 bin 406 yani bu bir mahalledir. Ama 4 ilçemizden büyüktür. Bu mahalle nüfusu bin olan 25 mahalleye bedeldir. Şevket Sümer Mahallesi deyip geçmemek gerekir. 5 mahallenin nüfusu 93 bindir. Akdeniz ilçesini nüfusunun yüzde 36’sıdır. Mersin Büyükşehir Belediye sınırları içindeki tüm nüfusun yüzde 1.8’idir. İnsan odaklı ise hizmetleriniz insan yoğunluğunu düşünmek gerekirdir. Projeler bu yüzde 11’e yansıtılabildi mi? Bu mahalleler çok sorunları olan bölgeler. Peki buralara dair projeler yapıldı mı? Kanalizasyon, içme suyu sorunları var” dedi.

 

“BİZ DİYORSUNUZ AMA BİRLİKTE DEĞİLİZ!...”

Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AKP’li Zafer Şahin Özturhan da, 20 günlük bütçe maratonunda idare bürokratlarının yatırımlar ile ilgili kendilerini bilgi verdiğini ancak birlikte proje üretmenin mümkün olmadığına dikkat çekti.

Özturhan, “Şöyle bir sıkıntı var; biz diye bir cümle kullandınız. Buradaki tüm başkanlarımızı, meclis üyelerimizin tek bir ortak amacı var; şehre hizmet etmek. Yatırımlara bakarken şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz; her şey idarede tarafından hazırlanıp komisyona getiriliyor ve komisyon karar veriyor. Önümüzdeki süreçte; hangi daire başkanlıkları ne yatırım yapacaklar ise bölge bölge, ilçe belediyeler, meclis üyeleri ile taleplere dair birlikte hazırlık yaparsa şehrimizdeki sorunlar daha çabuk çözülebilir.

 

“NÜFUS ÇOK PAY AZ

Örneğin Hadi Gel Köyümüze Dönelim Projesi’nden Akdeniz’de yararlanabilen bir tek kişi bile yok. Neden? Yatırımlar yapılırken biz de bu işin içinde olsak, zorlanmayız. 19 ayda şehir adına gelen tüm yatırımların yüzde 95’ine birlik beraberlik içinde karar verdik. Gelecek dönemde sıkıntı yaşanmaması için çalışıyoruz. Akdeniz bu şehrin kalbi, ciddi şekilde hizmet konusunda geriden gelen bir ilçemiz. Ama bugün yatırımlara baktığımız zaman gönül isterdi ki hem nüfus yapısına hem var olan sıkıntılara dair daha ciddi yatırımlar beklerdim. Akdeniz yine bana göre bütçede istenilen şekilde yer almamış. 554 milyonu Akdeniz’i nüfusa böldüğümüz zaman 250 TL’ye denk geliyor. Yatırımlar yapılırken ilçelerin profiline göre değerlendirilmeli. Bizim buradaki tek amacımız hep beraber bu şehrin kalkınması.

 

“ŞEHRİN İMARI YAMALI BOHÇA GİBİ”

Ayrıca imar bu şehrin en büyük sorunlarından bir tanesi. Bu şehrin geleceğini temeli imar, Şehrin önünü açılması, çarpık kentleşmenin önlenmesi, çevrenin korunması buradan geçiyor. Sürekli Büyükşehir’e imar düzenlemeleri geliyor. Şehrin imarı yamalı bohça gibi. İnşallah bundan sonra alınacak kararlarda 1/5 binlik veya 1/1000’lik planlara göre yapılır. Bu şehrin çok ciddi bir geleceği var. Yapılan yatırımlar ortada, şehir büyürken yerel yönetimlerin de koordine olması gerekiyor.

 

“BÖLGELER ARASI ASLA FARK GÖZETMİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Akdeniz’de çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, “Çay Çilek’te 13 milyon TL’lik içme suyu projesi başlattık, Şevket Sümer ve Gündoğdu’da yağmur suyu çalışmalarının ihalesi bitti. Bir çok mahallemizde logar, menfez yağmur suyu hatları ile ilgili temizlik çalışmalarına devam ediyoruz. Yol, asfalt çalışmalarında 156. cadde, 142 ve 142’inci caddede çalışmalar yaptık. Şuanda Akdeniz’de satih kaplama, sıcak asfalt çalışmaları yaptık 2021’de 15 bin kilometre daha yapacağız.

Ulaşabildiğimiz, dokunabildiğimiz her noktaya gidiyoruz. Bölgeler arası asla fark gözetmiyoruz. Hangi renkten olursa olsun herkes benim kardeşim. Etnik, mezhepsel, bölgesel körüm.

Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nde neden Akdeniz’den yararlanan kimse yok? Bunu araştıralım. Akdeniz’de hayvancılık yapılıyor ama daha çok merkezde ve ticari amaçlı yapılıyor. Ayrımcılık aklınıza gelmesin. 60 aileye verdik ama bize de talep gelmesi gerekiyor. Daha fazla o bölgede çalışma yapma imkanımız olabilir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA