HARİTA KIPKIRMIZI!!! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HARİTA KIPKIRMIZI!!!


 

SERKAN TULTAK

 

Korona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almayı sürdürürken, Mersin’de yüksek riskli illerin başında yer almaya başladı.

İller arası seyahat sınırlamalarının kaldırılması, normalleşme kapsamında tedbirlerin azaltılması ile başlayan vaka artışı sonucu Mersin’de  en fazla artış kaydeden iller arasına girdi.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Mersin, kıpkırmızı bir tabloya dönerken, Sağlık Bakanlığı da kentimizi son iki haftada Yüzde Yüz artış gösteren 5 ilden biri olarak açıkladı.

Bakan Koca yazdığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Adana, Mersin, Sakarya, Tokat, Tekirdağ ve Erzurum Sağlık Müdürleri ile yaptığımız online toplantıda, salgının bu illerimizdeki seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışları üzerinde durduk. Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya'da iki haftada yüzde 100, Erzurum'da ise yüzde 50 artış gösterdi. Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA