“ELİMİZİ HUKUKSUZLUĞUN YAKASINDAN ÇEKMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ELİMİZİ HUKUKSUZLUĞUN YAKASINDAN ÇEKMEYECEĞİZ”


 

Haber Merkezi

 

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilişinin 5. yılında Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan, “Elimizi hukuksuzluğun yakasından çekmeyeceğiz” mesajı geldi.

“Gönül isterdi ki, barış elçisi Av. Tahir Elçi’nin katledildiği günde meslektaşlarımızla bir arada olabilseydik, adalet talebimizi birlikte haykırabilseydik” diyen Yeşilboğaz, ancak pandemi nedeniyle fiziksel olarak mesafeli olmak olursa da, adalet ve insan hakkı söz konusu olduğunda yüreklerde birleşildiğini belirtti.

 

“YAŞAM HAKKI, ADALET, HUKUK, BARIŞ KURŞUNLANDI”

Başkan Yeşilboğaz, “Avukat Tahir Elçi vurulmadan dakikalar önce yaptığı basın açıklamasında, ‘Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz’ demişti ve ardından başına isabet eden kurşunla öldürüldü. Bundan tam 5 yıl önce savaşın son bulması için çırpındığı, barışı, adaleti, insanca yaşamı savunduğu sırada Diyarbakır’da dört ayaklı bir minarenin önünde karanlık güçler tarafından katledilen sadece bir insan değil; tüm insanlık, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, henüz doğmamış bebeklerin yaşam hakkı, adalet, hukuk, barış kurşunlandı.

 

“KATİLLER ORTAYA ÇIKARTILMADI”

Av. Tahir Elçi’nin yaşamı boyunca hak ihlallerine karşı, çok sayıda faili meçhul cinayetlerin ve gözaltındaki kayıpların aydınlatılması için en önde mücadele eden, kendisine yönelik baskılara rağmen mücadelesinden vazgeçmemiş bir hukukçuydu. O sadece bir baro başkanı, bir avukat değil, barış toplumunu inşa etmek için mücadele veren örnek bir hukukçuydu.

Dönemin iktidar sahipleri, 'Bu cinayeti aydınlatacağız' dediler ancak Diyarbakır’ın ortasında, güpegündüz işlenen cinayete yönelik soruşturma dosyasında hala katliamda yer alan katil ya da katiller ortaya çıkartılmadı. 

Tahir Elçi'yi vuran kurşunun hangi silahtan çıktığı tespit edilmedi. Tüm deliller karartıldı. Tahir Elçi cinayetinde fail, meçhul değildir. Barış elçisi Av. Tahir Elçi’nin katledilmesiyle ilgili davanın ilk duruşması ne yazık ki 5 yıl sonra yapıldı. Duruşmaya çok sayıda baro başkanı ve avukatlarımızla birlikte gözlemci olarak katıldık ve duruşmanın başından sonuna kadar hakimlerin hukuk tanımazlığıyla karşılaştık. Mahkeme heyeti duruşmada biz avukatlara konuşma izni vermeyip, hukuk devletinde olması gereken savunma hakkını yok saymıştı ve bizleri salondan atmakla tehdit etmişti. Bunun üzerine biz avukatlar reddi hakim talep etmiştik. Av. Tahir Elçi ve hukuk, o gün bir kez daha katledildi.

 

“MÜCADELEMİZ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Av. Tahir Elçi’nin yarım kalan mücadelesi, mücadelemiz olmaya devam edecek. Hukuk kazanana kadar, elimizi hukuksuzluğun yakasından çekmeyeceğiz. Tahir Elçi’nin hakkına sahip çıkmak; hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye, kişi hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır. 3 Mart 2021 tarihine ertelenen duruşmada yine orada olacağız. Katledilişinin 5. yılında hala aydınlatılmamış olan cinayetin etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını bir kez daha talep ediyoruz. Mersin Barosu olarak katliamı bir kez daha lanetliyor, adalete sırtını dönen ülke yöneticilerini ve mahkeme heyetini kınıyor, Av. Tahir Elçi’yi saygıyla ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA