KADIN GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ PROJESİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ PROJESİ BAŞLADI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde Mersin’de düzenlenen Kadın Girişimci Akademisi Projesi açılışına katıldı.

TOBB Bakanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşvikiyle yurt genelinde başlatılan Kadın Girişimci Akademisi Projesi’nin ilki Mersin’de düzenlendi.

Pandemi döneminin sıkıntılı sürecini fırsata çevirerek, bu süreçte dijital dönüşümle kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın girişimci sayısının artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda proje ile kadın girişimci network buluşmaları sağlanacak. Proje çerçevesinde online platform üzerinden ayda iki kez rol model olan kadın girişimciler, kadın girişimciler ve öğrencilerle buluşarak başarı hikayelerini anlatacak.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile birlikte Kadın Girişimci Akademisi Projesi açılışına katılan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, buradaki konuşmasında kadınlara yaptıkları her işte kendilerine güvenmeleri çağrısında bulundu.

“Kadınlar özgür bırakıldığında dünya daha yaşanabilir bir yer olacaktır” diyen Kızıltan, “Yeteneklerinize ve gücünüze inanın. Belki yasaları yapanlar ağırlıklı erkekler olduğu için biraz daha mücadele etmeniz gerekiyor ama azim ve kararlılığınızla içine girdiğiniz her işten başarıyla çıktığınızı unutmayın. Bu programı çok başarılı buluyorum ve sizleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Gençlere de seslenen Kızıltan, genç girişimcilere güç birliğine gitmeleri tavsiyesinde bulundu. Güçlerini birleştirmeleri halinde çok daha büyük başarılara imza atabileceklerini, bu nedenle mutlaka birlikte çalışmayı öğrenmeleri gerektiğini vurgulayan Kızıltan, “Birlikte çalışmanın yolunu bulursanız çok daha kısa sürede başarıya ulaşırsınız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA