BAKANLIĞIN PR ŞİRKETİ TBMM’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAKANLIĞIN PR ŞİRKETİ TBMM’DE


 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Tarım ve Orman Bakanlığının bir PR şirketinden hizmet almasını meclis gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Rıdvan Turan önergesinde “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçen günlerde tanıtımını yaptığı, gıda israfını önlemek için Bakanlıkça başlatılan “Gıdanı Koru Kampanyası”nın yürütülmesi için, hizmet alımı yapılması kamuoyunda tartışılmaya başlandı ve beraberinde bazı soruları da gündeme getirdi.

Hizmet alımını ihale açmadan, “doğrudan temin” usulüyle yapan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, proje için Bakanlık bütçesinden 4 milyon liraya yakın para ödedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığında yaklaşık bin personel bulunuyorken, proje, tanıtım çalışmaları için de geniş bir arşiv ve bilgi birikimi bulunduğu biliniyor. Ancak Bakanlığın kendi kaynaklarını kullanmayarak dışarıdan belli bir PR ajansı üzerinden hizmet satın alması ve hatta söz konusu bu PR ajansının da Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının arşivlerinden yararlanması bu hizmet alımlarını tartışmalı hale getiriyor.” dedi.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Bakanlık böyle bir çalışmanın PR’ını neden Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığında yaptırmamaktadır? Böylesi yüklü bir hizmet alımı için Kamu ihale kanunu neden dikkate alınmamış ve ihale yoluna gidilmemiştir? Hizmet alımı yapılan PR ajansının adı nedir ve kime aittir? Tarım Bakanlığının ciddi bütçeli hizmet alımlarını hep belli PR ajansları üzerinden yapıldığı iddiasının gerçeklik payı var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA