SERBEST BÖLGE’DE İŞÇİ SAĞLIĞI YOK SAYILIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST BÖLGE’DE İŞÇİ SAĞLIĞI YOK SAYILIYOR!


 

Son açıklanan 29 bin 132 yeni vaka sayısına rağmen canları hiçe sayılan tekstil işçilerinin serviste çekilen fotoğrafları görenler, patronların işçilerin canı bu kadar hiçe saymasına tepki gösterdi!

AYŞENUR ÖNAL

Açıklanan 29 bin 132 yeni vakaya rağmen Mersin Serbest Bölge’de çalışan işçiler için hala önlemler alınmadı. Yapılan uyarılara rağmen önlem almayan patronlar, yeni uygulamalarla “Daha ne kadar ileri gidebilir?” diye sorduruyor!

Salgının başından itibaren tekstil emekçileri için acilen önlemler alınması için ses çıkaran Dev-Tekstil, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 29 bin 132 yeni vakaya rağmen sağlıksız koşullarda çalışan işçileri yeniden gündeme taşıdı. Vaka olmasına rağmen skandal bir şekilde işçileri çalıştıran firmalar, yapılan onca şikayete rağmen servis sayılarını arttırmayarak işçilerin sosyal mesafesiz yolculuk yapmalarına göz yumuyor. Mesafeli yolculuk yapılmasının hayal olduğu Serbest Bölge’de servisler kapasitesinin de fazlasında işçi taşıyor.

İşçilerin canlarının tehlikeye atıldığı görüntüyü sosyal medyada paylaşan Dev-Tekstil, defalarca kez önlemler için patronlara çağrı yapsa da işçilere reva görülenler değiştirilmedi. Yaşanılan olayın ardından daha öncede çok kez tepki veren Dev-Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, patronlara önlemler için şunları söylemişti;

 

 

BU ÖNLEMLER ACİLEN ALINMALI!

“İşçilere düzenli olarak test yaptırılması gerekiyor. Günde bir adet değil yahut ta yıkanılıp yeniden kullanılan değil ihtiyaç duyulduğu kadar işçilere maske verilmelidir. Servisler çoğaltılmalıdır. İşe giriş ve çıkışlarda birikmeleri önleyecek tedbirler alınmalıdır. Mola ve yemek saatlerinde işçilerin bir arada olmasını önleyecek tedbirler alınmalıdır. Servisler ve çalışılan yerler düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Yaş ve sağlık nedeniyle risk grubunda olanlara ücretli izin verilmelidir. Artan riskleri salgının yayılımının engellenmesinin kolay olmayacağı ile gerekçelendirmeye, bunu olağanlaştırmaya son verilmelidir. Önlem almıyor diye artık işçiler suçlanmamalıdır. Önlem alacak olan firmaların kendisidir. İşçilerin bir dakikasının bile hesabını yapan patronların alınmayan ve uygulanmayan tedbirler karşısında hiçbir mazereti yoktur. Hiç kimse toplum sağlığını riske atamaz. Suç, sadece gerekli önlemleri almayan patronlarda değildir. Onları denetlemeyenler de bu suça ortak olmaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA