GÜLTAK’IN GETİRDİĞİ SELAM BAŞKAN SEÇER’İ GERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK’IN GETİRDİĞİ SELAM BAŞKAN SEÇER’İ GERDİ!


 

Kasaplar Çarşısı ile Balık Pazarı esnafı yenileme ile ilgili gecikmenin ne zaman sona ereceği merakını Büyükşehir Meclisi’ne Başkan Gültak aracılığıyla taşıdı! Esnafın selamı ile taleplerini ileten Başkan Gültak’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanıtı sert oldu! Gerilen Seçer, “Aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü derim ben de, ne diyeyim. Ama onlara da selam göndeririz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantı Döneminin 3. Birleşiminde, yıkım kararı bulunan Kırmızı Lacivert ve Özel İdare iş hanları yeniden gündeme geldi.

CHP’li Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile AKP’li Akdeniz Belediyesi arasında fikir ayrılığı yanan yıkımla ilgili tartışma yaşandı.

 

KIRMIZI LACİVERET İŞ HANI YIKILACAK, YERİNE KENT MEYDANI YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2021 yılına dair projelerini anlattığı bölümde, “Kırmızı Lacivert ve Özel İdare iş hanlarını boşaltacağız. Afet riski altında bu binalar. boşalttıktan sonra orayı kent meydanı haline getirmek istiyoruz. Buradan taşınacak birimleri Macit Özcan Spor Kompleksi’nde binalar yaparak oraya taşıyacağız” dedi.

 

ESNAF MAĞDUR

Konuyla ilgili söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kırmızı Lacivert İş Hanı’nın olduğu bölgedeki yıkım ve kent meydanı yapma projesinin esnafında gündeminde olduğunu söyleyerek, “Esnafın sizlerden beklentisi var. Orası tahmin ediyorum yenileme planı içerisinde ilk etapta yer alıyor. Ciddi mağduriyetleri var. Onların konuya çok sıcak baktıklarını zannetmiyorum. Oranın yıkılmasını ve kent meydanı olmasına yönelik şahsen bende düşünüyorum. Bunu da deklare etmiş olayım. Çünkü orada ortak konsersus sağlanır ise kent için daha hayırlı olur.

 

KASAPLAR ÇARŞISI VE BALIK PAZARI ESNAFI MERAKTA

Ayrıca Çankaya Mahallesi muhtarlığı yan tarafındaki ayakkabıcıların size selamı var, elektrik sorunları varmış, sizin kiracılarınız.

Bir de Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı esnafının da yoğun talebi ve selamları var. o bölgedeki binaların ne zaman yapılacağı, tamamlanacağı ile ilgili soruları var” dedi.

 

BAŞKANLAR ARASI SELAM ATIŞMASI

Vahap Seçer ise Başkan Gültak’ın ‘selamlı’ bilgilendirmesine gönderme yaparak, “Selamlarından dolayı teşekkür ederim ama ben Akdeniz’i ne zaman gezsem, ara sokaklarda bütün halkın size selamları var, bu yollar ne zaman yapılacak diyor” yanıtı verdi.

 

“BEN ORAYI YIKAMAYACAĞIM DİYE BİR DOĞRU YOK”

Kırmızı Lacivert İş Hanı ile ilgili ise, “Bu iş hanı sizin benim, esnafın istemesi veya istemesi ile yıkılıp, yıkılmayacak bir yer değil. Afet riski taşıyor, biz yıkmazsak en ufak bir zelzelede başımıza yıkılacak diye yıkıyoruz.

Bazı siyasiler, bazı belediye başkanları çok beton sever, ben beton sevmiyorum. Kent meydanı olamaz bina yapalım deniyor. Bu görüştür ama biz kent meydanı yapmayı planlıyoruz. Orası tarihi kent meydanı.

Orası için 4.9 hektarlık bir tasarım çalışması başlattık, meclisten çıktı karar. Orası iç içe geçmiş, daralmış bir alan. Oraları canlandırmak için yeni alanlar açmak zorundasınız. Yeni cazibe merkezleri yaratmak zorundasınız.

O esnaflar bizim kiracımız, biz kimseyi mağdur etmiyoruz. O insanların mağduriyetini minimize edecek tedbirler alarak başka bir yere nakledilmesini sağlarız. Yapacağımız projeler içinde yeni satış noktaları yapılacaksa onlara öncelikli olarak hak tanınabilir.

Ama bu demek değildir ki ilçenin belediye başkanı ‘bu işe karşıyım’ diye oyunu burada belli edip ya da ‘esnaf istemiyor’ diye ben orayı yıkamayacağım diye bir doğru yok. Her şey kanun nizam çerçevesinde olacak.

 

“AYAKKABICILARA ELEKTRİK HİZMETİMİZ YOK”

Ayakkabı boyacılığı yapan esnafa selamlarımı iletiyorum, bende sürekli oradan geçiyorum ama oraların kiralanması şartları içinde her hangi bir elektrik tesisatı yok. Mevcut koşullarda akşam karanlığına kadar orada çalışan insanlar onlar. Ekstra bir elektrik tesisatı çekme gibi bir durum için arkadaşlar gelir bize müracaat ederler” dedi.

 

BALIK PAZARI’NDA GECİKMEYE KORUMA SAVUNMASI

Balık Pazarı ile çalışmalara dair de açıklama yapan Başkan Seçer, “Bunlar ha deyince gerçekleştirilecek projeler değil. O bölgeler yenileme alanı, koruma alanı. O bölgelerde çivi çakamazsınız, yapacağınız bir projenin önemli aşamaları vardır. Bunlar ortak çalışma ile yürütülebilir. Zaman alan, bilimle olan işler. Benim şurayı şöyle yapalım dememle olacak işler değil. O yüzden biz bu işleri bilim adamlarına havale ettik, üniversite ile işbirliği yapıyoruz. Genel bir çalışma yapıyorlar.

 

‘MEKTUP’ GÖNDERİMİ ÇAMLIBEL TARTIŞMASINA NEDEN OLDU

Çamlıbel’de örneğin Gültak beyin yöntemi farklıydı. ‘Büyükşehir buranın yapım işini bana versin’ dedi. Evlere de mektup yazdı; ‘Büyükşehir burayı bana vermedi, onun içinde yapmıyorum’ dedi. Bu doğru bir şey değil.

Evlere mektup yazıp, büyükşehiri şikayet etmek doğru bir yaklaşım değil. Biz bir yarışma açtık, kurulu topladık, oturduk konuştuk. Çamlıbel’in canlandırılması ile ilgili bilimsel bir çalışma yapılıyor, yarışma yapılacak. İlçe belediyesi ile işbirliği maddelerimizden biridir. Akdeniz bölgesi netameli bir bölge. Yenileme alanı var, çarpık imarlaşmanın, kentleşmenin olduğu alanlar var. Çarpık sanayileşme gibi alanla var. Bunlar ulu orta birbirimize mesaj göndererek, gönderme yaparak. Birinin selamını getirerek, aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü derim ben de, ne diyeyim. Ama onlara da selam göndeririz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA