22 MİLYON AVRO’YA 100 YENİ OTOBÜS ALIYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

22 MİLYON AVRO’YA 100 YENİ OTOBÜS ALIYORUZ!


 

Her fırsatta Cumhur İttifakı’nı hizmeti engellemekle suçlayan CHP’li Başkan Seçer’e, çevre dostu 100 CNG’li otobüs alımı için 22 milyon Euro’ya kadar dış kredi kullanma yetkisi verildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın 3’üncü birleşiminde, kentte ihtiyaç duyulan çevre dostu 100 CNG’li otobüs alımı kapsamında 22 milyon Euro’ya kadar dış kredi kullanılması yetkisi oybirliğiyle kabul edildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) temin edilecek finansman için, Büyükşehir Belediyesi ile adı geçen banka arasında imzalanacak Garanti Tazminat ve Sözleşmesi’ni imzalamak üzere Başkan Vahap Seçer’e yetki verilmesi ve kredi ile ilgili her türlü işlemi yapmaya da Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok’un yetkili kılınması ile ilgili konu, Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi.

 

MUHALEFET KREDİ ŞARTLARINI SORDU

MHP’i Meclis Üyesi Mahmut Tat, kredi kullanımı ile ilgili yönetimden şu sorulara yanıt istedi; “Banka bize bazı şartlar koyacaklar mı? Müşavir firma talebi var mı? araç seçimi yurtiçi mi uluslararası ihale ile mi olacak? Seçeceğimiz araçları hangi şartlarda olacak? Komisyonumuzun yeterliliği var mıdır?”

AKP’li Meclis Üyesi Mevlüt Ekmekçi de, “Bize neden 15 milyon üzerinden 7 milyon Avro hibe vermiyor da, 22 milyon Avro üzerinden verilmiyor?” sorusun gündeme getirdi.

 

“1 YIL ÖDEMESİZ, 48 AY VADE İLE ALDIK”

Her fırsatta Cumhur İttifakı’nı hizmeti engellemekle suçlayan CHP’li Başkan Seçer ise, “Bize herhangi bir yaptırımları yok. Sadece Green City Projesi kapsamında çevre dostu, doğalgazlı, CNG’li araçlar olduğu için, bu araçları biz istediğimiz yerden temin edebiliriz. Şartnameyi biz yapıyoruz. Son aldığımız otobüsler de olduğu gibi aynı şartnameyle çıkacağız. Modeli, firması, cinsi, rengi, uluslararası, yerli gibi bize herhangi bir yaptırımları yok. Para hesabımıza girecek. Biz ödemeleri oradan yapacağız” dedi.

Daha önce aldıkları 73 CNG’li otobüsü 1 yıl ödemesiz, 48 ay vade ile aldıklarını anlatan Başkan Seçer, “Şaşırtacak derecede ucuz aldık. Hele hele şimdi döviz yükseldi ama ondan önce de çok cazipti bize. Şimdi çok daha cazip hale geldi. Bu da şansımız. İyi oldu, zamanında aldık. Pandemi araya girmişti, ben ihaleyi iptal etmiştim, biraz pandeminin neler getireceğini açıkçası bilmiyordum. Sonra biraz işler düzelmeye başlayınca ihaleye çıktık, böyle bir tablo ile karşılaştık. O da hayırlı uğurlu olsun.

Olaya şöyle bakın: Sonuç itibariyle ne veriyorsunuz, ne alıyorsunuza bakın. Onların da kuralları, kaideleri, yöntemleri var. Biz 22 alıyoruz, 18 veriyoruz. 7 milyon hibenin 3 milyonu faiz ödüyoruz, 4 milyonu da cebimizde kalıyor. Zaten bu finans kurumları kar amaçlı kurulmamış. Sanıyorum 60 civarında ülke buraya ortak. Ciddi de bir plasmanları var. 1 milyar Avro’nun üzerinde bu Green City için ayırmış bunlar. İzmir aldı, şimdi Ankara müracaat etti diye biliyorum. Biz aldık” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA