GENÇ AVUKATLAR CÜBBE GİYDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇ AVUKATLAR CÜBBE GİYDİ


 

Ülkemizin yeni adalet savaşçılarına cübbe giydiren Baro Başkanı Yeşilboğaz, yemin töreninde genç meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmasında, ülkede ekonomik ve siyasal istikrarın teminatının hukuk güvenliği olduğuna vurgu yaparak, “Bu ülkeye hukuki, ekonomik ve siyasal istikrarı, kültürel birlikteliği getirecek olan kişiler hukukçulardır” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu yönetim kurulu, avukatlar ve ailelerin katılımıyla stajını tamamlayan avukatlar için yemin töreni düzenlendi. Törende genç meslektaşlarına mesleki tavsiyelerde bulunan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Genç meslektaşlarımız göreve çok zorlu bir süreçte başlıyorlar. Hukukun ayaklar altına alındığı ve çok dejenere edildiği, yargı bağımsızlığının ortadan kaldırıldığı, ekonomik anlamla ciddi sıkıntıların yaşandığı pandemi döneminde mesleğe başlıyorsunuz. Mesleğe zorlukla başlamanız daha iyi. Çünkü temelde zorluğu yaşarsanız, meslekte yukarı çıkarken işlerinizi daha kolay yapabileceğinizi göreceksiniz. Genç kardeşlerimizden beklentilerimiz şunlar: Bu ülkede gerçekten ekonomik ve siyasal istikrar bekleniyorsa, bunun teminatı hukuk güvenliğidir ve adalettir. Burada en önemli işlev hukukçularındır. Bu ülkeye hukuki, ekonomik ve siyasal istikrarı, kültürel birlikteliği getirecek olan kişiler hukukçulardır. Genç meslektaşlarımıza hukukun egemen olduğu, demokrasinin, cumhuriyet ilkelerinin ve laikliğin bu ülkeye yerleşmesinde çok önemli katkılar sunacaklar. Bizlere destek vereceklerine inanıyorum. Kendilerine meslek hayatlarında başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar Mustafa Kurtoğlu, Hasibe Çetinel, Zehra Tunç, Selin Arı ve Cennet Şevval Balcı’ya cübbelerini Baro Başkanı Yeşilboğaz ile yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Avukatlık ruhsatnamelerini imzalayarak meslektaşlarına takdim eden Yeşilboğaz, kendilerine hukuk ve adalet dolu bir meslek yaşamı temenni etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA