KARAR VERİCİLERE MEKTUP! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARAR VERİCİLERE MEKTUP!


 

25 Kasım’ın önemine dikkat çekmek için Mersinli hakim ve savcılara mektup gönderen Mersin Günebakan Kadın Derneği, 62847 ve İstanbul Sözleşmesi konusunda ısrarcı olduklarına da dikkat çekti.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Günebakan Kadın Derneği, her yıl Mersin’de görev yapan hakim ve savcılara gönderdikleri mektuplara bir yenisini daha ekledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında gönderdikleri mektupla ilgili basın açıklaması yapan Günebakan Kadın Derneği Başkanı Zübeyde Akpınar, gönderdikleri mektubun içeriğini şu şekilde anlattı;

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KONUSUNDA ISRARCIYIZ”

“Kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yargının, hâkim ve savcıların çok önemli bir yeri vardır. Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri önlenebilir. Bunun türlü yolları var, yasaları var, sözleşmeleri var, şu anda var olan yasaların daha etkili uygulanması, kadın örgütlerinin ısrarla vurguladığı kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa konseyi sözleşmesi yani İstanbul sözleşmesi aslında bu sorunla mücadele için bir yol haritası aynı zamanda, bizde bu sözleşmenin hayata geçirilmesi noktasında ısrarcıyız.

Hâkim ve savcılara da birer mektup göndererek hem İstanbul Sözleşmesinin yargıya yüklediği sorumlulukları hatırlatmak, hem de kadına yönelik şiddetin temelinde yatan toplumsal cinsiyet ayrımcılığının yattığını ve yargının her kararının bu perspektifle değerlendirilmesini istedik.

Evet hakim ve savcılara ‘Kadın örgütlerinin davalara müdahilliğinin kabulü, yargının soruna bakışını göstermek açısından önemli bir göstergedir. Bunu kabul eden Mahkemelerin bizi cesaretlendirdiğini eşitlik konusunda yanımızda durduğunu düşünmekteyiz. Çünkü kadın örgütleri gönüllü, özveriyle çalışan kadınlardır. Örgütlerimizi görmeniz, bizi ve dosyalarımızı görmenizdir’ diyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA