AFETLERE KARŞI EKSİKLERİ GİDERİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AFETLERE KARŞI EKSİKLERİ GİDERİN!


 

Mersin İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Su, kış aylarında ilimizde yaşanabilecek aşırı yağış, fırtına gibi doğa olayları neticesinde oluşabilecek afet ve acil durumlara ilişkin kurumların yapacakları çalışmaların önemine vurgu yaparak hazırlıkların gözden geçirilmesini varsa eksikliklerin giderilmesini istedi.

Haber Merkezi

 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2020/2 sayılı Kış Tedbirleri Genelgesi kapsamında; yaklaşan kış mevsiminde, yerleşim birimlerinde genel hayatı etkileyebilecek, kurumlar arası koordinasyonu gerektirebileceği değerlendirilen meteorolojik uyarılarda, olası can ve mal kayıplarının önlenmesi veya en aza indirilebilmesi için müdahale çalışma esaslarını belirlemek üzere düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ilgili kurum müdürlüklerinin yetkilileri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında Mersin’in, özellikle kış aylarındaki aşırı yağışlar nedeniyle su baskını ve sel olaylarına maruz kalabildiğini ifade eden Vali Su, afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak çalışma grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek amacıyla ulusal düzeyde hazırlanmış olan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, Mersin İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Mersin) hazırlandığını kaydetti.

Vali Ali İhsan Su, söz konusu Plan ve Kış Tedbirleri Genelgesi kapsamında, kış aylarında ilimizde yaşanabilecek aşırı yağış, fırtına gibi doğa olayları neticesinde oluşabilecek afet ve acil durumlara ilişkin kurumların yapacakları çalışmaların önemine vurgu yaparak hazırlıkların gözden geçirilmesini varsa eksikliklerin giderilmesini istedi.

AFAD yetkililerinin yaptığı sunumla devam eden toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA