GİLİNDİRE VE ASTIM MAĞARALARI YENİDEN DÜZENLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GİLİNDİRE VE ASTIM MAĞARALARI YENİDEN DÜZENLENİYOR


 

Mersin’de, “Gilindire ve Astım Mağaraları Fizibilite Proje Toplantısı” Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2020 Yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Fizibilite Destek Programı kapsamında Gilindire ve Astım Mağaralarında yapılacak yeni yatırımlar için Fizibilite Proje Toplantısı Vali Su Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Silifke ve Aydıncık Kaymakamlıkları, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Adana Rölöve Anıtlar Müdürlüğü yetkilileri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Cennet-Cehennem Ören Yeri 2. Etap ile Astım ve Gilindire Mağarası Çevre Düzenlemesi Fizibilite çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantıda Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülecek Cennet Cehennem Faz II ve Astım Mağarası Turizm Altyapısı Geliştirme Güdümlü Projesi ile yine Mersin Valiliği’nin Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile yürüteceği ‘Gilindire Mağarası Turizm Altyapısını Geliştirme Güdümlü Projesi kapsamında hayata geçirilecek altyapı ve üstyapı yatırımları için fizibilite raporları ele alındı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında kent genelinde tarihi, kültürel ve turizm alanlarında gerçekleştirilen ve yapılması planlanan projeleri değerlendiren Vali Su; “ Gilindire ve Astım Mağaramız, dünya çapında yerler. Mersin’in tanıtımı ile ilgili Gilindire ve Astım Mağarası’na özel çalışmalar yapıyoruz. Bu bölgemizde yürüteceğimiz projelerin belirlenmesi için ilk olarak bir fizibilite raporu hazırlıyoruz. Bu projeyle Gilindire ve Astım Mağarası’nın girişinden tutun, içerisindeki yürüme yollarına ve tüm çevre ve üst yapı işlerine kadar hepsini daha güzel hale getirmek için çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Astım Mağarası Ziyaretçi Merkezi, Gilindire Mağarası Ziyaretçi Merkezi ile ilgili mevcut durum ve yapılması planlanan projeler hakkında, paydaş kurumlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri bilgilendirilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA