“EVLERDEN SOKAKLARA TAŞIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EVLERDEN SOKAKLARA TAŞIYORUZ”


 

Kadına yönelik şiddete ses çıkarmak için tüm kadınları sokağa çağıran Mersin Kadın Platformu, “25 Kasım’da da alanlarda olacağız! Evlerden sokaklara taşıyoruz, yaşamı savunuyoruz!” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü için çağrı yaptı. Dünyanın her yerinde ve Türkiye’de de pandemiden dolayı kadına yönelik şiddetin artması ve devletlerin bu noktada önlemler almamasından dolayı kadınların sesinin yükseltmesinin önemine vurgu yapan Kadın Platformu, 25 Kasım’da tüm kadınları ve LGBTi+’ları sokağa çağırdı.

“Biz kadınlar, her gün şiddetin her türüne maruz bırakıldığımız bu süreçte haklarımızı ve birbirimizi savunmak için sokaklardan vazgeçmeyeceğiz!” diyerek çağrıya çıkan Kadın Platformu, 25 Kasım saat 18.00’da Forum Durağı yanında pandemi önlemleri çerçevesinde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

25 Kasım’ın önemine dikkat çeken Kadın Platformu; “Dominik Cumhuriyeti'ndeki diktatörlüğün yıkılmasında büyük rol oynayan, bedelini hayatlarıyla ödeyen 3 kız kardeş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün sembolüdür. Mirabel Kardeşler, daha özgür ve yaşanılabilir bir dünyanın inşası için verdikleri mücadelenin bedelini, canlarıyla ödemelerine rağmen kadınlara bir direniş ve özgürlük meşalesi bırakmışlardır.

 

“KADINLAR ÖZGÜRLÜK YOLUNU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK”

1960 yılında özgürlük ve eşit yaşam için verilen bu mücadele bugün hala devam etmektedir. Pandemi yönetimini baskı rejimini kalıcılaştırmanın aracı olarak kullanan iktidarın yasakları ile artan erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar Mirabel kardeşlerden aldıkları meşale ile bulundukları her alanda özgürlük yolunu aydınlatmaya devam edecek.

İktidarların kadınlara yönelik yüzyıllardır uyguladığı baskı ve şiddet politikalarına karşı her 25 Kasım’da olduğu gibi bu 25 Kasım’da da alanlarda olacağız! Evlerden sokaklara taşıyoruz, yaşamı savunuyoruz!” açıklaması yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA