İSTİFALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİFALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR


 

CHP Mersin İl Örgütü içindeki çatışmalara bir istifa daha eklendi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yardımcısı, sebep olarak Bozdoğan’ı işaret ederek görevinden ayrıldı.

AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile CHP MErsin İl Başkanı Adil Aktay’ın yönetim tarzının partiyi ikiye bölmesi istifaları arttırdı. İlçelerden Seçer ve Aktay’ı işaret ederek çok sayıda istifa gelirken, özellikle Tarsus ile yaşanan kavga büyüyor. CHP Mersin İl Örgütü içinde yaşanılan tartışmalar Tarsus Belediyesi yönetimine de sıçradı. Parti içi kavgalarından dolayı Seçer ile aralarının açık olduğu bilinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın, Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru görevinden istifa etti.  İstifadan bir gün önce yapılan belediye başkan yardımcıları toplantısına da katılmayan Kuru, istifasının kabul edileceği toplantıya da katılmadığı öğrenildi.

 

İSTİFA NEDENİ OLARAK BOZDOĞAN’I İŞARET ETTİ!

Yaklaşık 20 aydır Tarsus Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kuru istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; “31 Mart 2019 yerel seçimleri ile Tarsus'a yaşattığımız zaferin ardından CHP'den meclis üyesi olarak seçildim ve Tarsus Belediye Başkan yardımcılığı görevinde layık görüldüm. Aradan geçen 20 aylık süreçte birçok zorluğa rağmen görevimi, hem bulunduğum makama hem bana güvenenlere duyduğum sorumluluk gereği CHP ilkelerine bağlılıkla, en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.

Ancak bugün geldiğimiz noktada; Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın idari, ilkesel ve yönetim tercihlerindeki görüş ayrılıklarının giderilemez olduğu konusundaki kanaatim ve bu görevi daha fazla devam ettirmemin mümkün olmadığına dair kararım netleşmiştir. Gözbebeğimiz, kadim kentimiz Tarsus'umuzun en iyi hizmetleri hak ettiğine ve gelecek aydınlık günlere ancak CHP belediyeciliği ilkeleri doğrultusunda taşınabileceğine inancım tamdır. Bu düşüncelerim gereği, Tarsus Belediye Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Tarsus Belediye Meclis Üyeliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevimi, layıkıyla ve sorumluluk bilinciyle yapmaya devam edeceğim.”

 

BOZDOĞAN DA YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Kuru’nun istifası ardından açıklama yapan Bozdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Dinsever ve Ali Erhan Okyay’ın hazır bulunduğu ve istifasının kabul edileceği toplantıya da katılmadığını söyledi. Kuru’nun bugüne kadar yaptıklarına teşekkür eden Bozdoğan, “Yapamadığı ve tamamlayamadığı projelerin de en kısa sürede tamamlanacağının sözünü bizzat, siz hemşehrilerimizle paylaşmak isterim” sözlerine yer verdi.

 

“‘GEL’ DERLER GELİRSİNİZ, ‘GİT’ DERLER GİDERSİNİZ”

Başkan Bozdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Biat Kültürü’nü, daha henüz Tarsus Belediye Başkanlığı’na aday bile değilken zaman zaman sizlerle, seçimleri kazandıktan sonra da zaman zaman mecliste tüm hemşehrilerimizle paylaştım. Biat kültürünün kaçınılmaz sonucu; biat ettiğiniz kişi/kişiler ya da öğreti veya adına ‘ilke’ dediğiniz; sizi meş’um sona hazırlayan tabloda mevcuttur: ‘Gel’ derler gelirsiniz, ‘git’ derler gidersiniz, ‘söyle’ derler söyler; ‘sus’ derler susarsınız. Sonucunda, sizi bir ‘kukla’ olmaktan öteye taşıyamayacak söylemleriniz, siyasetin özgür birey yerine kişileri tek tipleştirdiği; örgütçülüğü bilmeyen insanların bir örgüt yapısını nasıl tekelleştirdiğinin acı örnekleri olarak tarihteki yerinizi alırsınız.

Biat Kültürü’ne dün olduğu gibi bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız. Açtığımız tesislerde çocuklarımıza bilimin, sanatın, edebiyatın; düşünme yetisinin kişiyi ‘’birey’’ yapan temel yapıtaşı olduğunu anlatmakta, onlara geleceklerini planlama yolunda tüm olanaklarımızı Tarsus Belediyesi için seferber ediyoruz.

Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın zincirlerle bağlanmamaları; zincirleri olanların koparıp atmaları için 24 saat çalışıyoruz. Onlara güzel bir şehir bırakabilmek için doğanın dokusunu bozmuyor, şehri baştan sona fidanlarla, tohumlarla süslüyoruz…

 

“KİMSE BİZE ‘GEL’ DİYEMEZ, ‘GİT’ DİYEMEZ”

Bunların neredeyse tamamını, özgürce karar alabilen, talimatla-emirle hareket etmeyen; şikayet etmeyi ahlaki bir zafiyet olarak gören; biat etmeyi reddeden pırıl pırıl insanlara ‘özgür bir şehir ve özgür bir yaşam biçimi’ sunma adına yapıyoruz. Dolayısıyla kimse bize ‘gel’ diyemez, ‘git’ diyemez, ‘söyle’ deyince konuşmayız; ‘sus’ dediklerinde ise susturamazlar!

Unutmayın; Eğer siz, kendi ellerinizle vermedikçe; kimse kendinize olan saygınızı elinizden alamayacaktır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA