MAZERETLİ HAKİM VE SAVCILARI AVUKATLARDA BİLMEK İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MAZERETLİ HAKİM VE SAVCILARI AVUKATLARDA BİLMEK İSTİYOR


 

Pandemi nedeniyle hakim ve savcıların yapılamayan duruşmalar için avukatlardan talep gelmiş gibi mazeret dilekçesi istemesine tepkiler artarken, Mersin Barosu’ndan; mazeret bildiriminde bulunan hakim ve savcılar için liste talebi geldi!

GİZEM EKİCİ

 

Avukatlar adliyelerde pandemi nedeniyle yapılan keyfi uygulamalara isyan etti! Mahkemeler yapmadıkları duruşmalarla ilgili talep sanki avukatlardan gelmiş gibi mazeret dilekçesi isterken, bir tepki de Mersin’den geldi.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, pandemi ile etkili mücadele edebilmek ve adliyelere gelen insan sayısını düşürmeye yönelik alınacak tedbirler kapsamında hakim ve savcıların her ne sebeple olursa adliyede günlük olarak mazeretli, izinli olduklarını gösterir listenin günlük olarak baro ile paylaşılması ve Mersin Adliyesi’nin resmi web sitesinde yayınlanması için Mersin Adalet Komisyonu Başkanlığı’na talepte bulundu.

 

KEYFİ UYGULAMALAR MECLİSE TAŞINDI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle Meclis başkanlığına verdiği önergesinde bu durumun yargının gecikmesine neden olduğunu savunmuştu.

CHP’li Vekil yargıda liyakat ve başarıya göre mesleğe kabul ve meslekte tayin ve meslekte ilerleme yerine siyasal mülahazaların esas alındığını belirterek “Yargıdaki işleyişi de kilitlemeye başlamıştır. Adalet anlayışında; hukukun ve yasaların eksiksiz işlemesi, zamanında karar alınması, adil ve tarafsız karar verilmesi ve verilen kararın hızla uygulanması en önemli ve en dikkat edilmesi gereken hususlar olmalıdır” dedi.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Yargının işleyişinin hızlandırılması için ne gibi iş ve işlemler yapmayı düşünüyorsunuz ?

Mahkeme Hakimlerinin olur olmaz zamanda izin alması veya rapor kullanması konusunda her hangi bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

Mahkeme Hakiminin izinli ya da raporlu olduğu durumlarda Mahkeme Kalemleri tarafından Avukatlardan mesleki mazeret toplanmaya çalışılması hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Adliyelerdeki sorunların çözümü noktasında Baro Başkanları’nın da Adli Yargı Adalet Komisyonu içinde yer alması sorunların çözümü noktasında önemli bir adım olmayacak mıdır? Bu konuda her hangi bir girişimde bulunulacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA