HALK TEPKİLİ AMA BAŞKAN İKNA OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK TEPKİLİ AMA BAŞKAN İKNA OLDU!


 

Karacailyas’ta halka rağmen kurulmak istenen gübre tesisinin yapılacağı arazinin akaryakıt alanı iken sanayi alanına dönüştürülmesi görüşmelerinde CHP içinden gelen itiraz da yetmedi! Başkan Seçer’in “Ben yanlış bir şey görmüyorum” çıkışı sonrası oylamada Cumhur İttifakı’nın da desteği ile imar düzenlemesi teklifi kabul edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Kasım ayı olağan toplantı döneminin ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. İmar değişikliği taleplerinin öne çıktığı toplantıda zehirli sanayi tesisleri ile yaşanmaz hale gelen Akdeniz İlçesi Karacailyas Mahallesi’ne halka rağmen yapılmak istenen yeni bir tesis için daha imar düzenlemesi ile yol açıldı.

 

“HALK İSTEMİYOR”

Karacailyas’ta halka rağmen kurulmak istenen gübre tesisinin yapılacağı arazinin akaryakıt alanı iken sanayi alanına dönüştürülmesi görüşmelerinde CHP içinden halka destek amaçlı itiraz geldi.

CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, Karacailyas Mahallesi, 8393 ada, 11 parselin “Akaryakıt ve LPG İstasyonu” iken “Sanayi Alanı” olarak planlanmasına ilişkin teklife hem yönteme hem içerik bakımından itiraz etti.

“Ortaya bütüncül planlar çıkarmaya uğraşmalıyız” diyen Yıldız, “Usule ilişkin itirazım da sıvı kimyasal gübre de bir gübre çeşidi. Bu tarz işletmelerin şehrin konut alanlarının bu kadar yakın olmasına ben itiraz ediyorum. Çevre ve hava kirliliği yaratmakla birlikte başka türlü tehlikeler yarattığını da düşünüyorum. Bu tür işletmeler OSB’ler olarak tarif edilmiş alanlarda yapmamız da fayda var. Yatırımcı ve istihdam meselesi yine karşımıza çıkarılacak ama ben ne yatırıma ne de istihdama karşıyım. Sanayicilerimizin, yatırımlarımızın, iş insanların da aklına gelen her yere yatırım yapamayacağını bilmesi gerekiyor. 

Mahallelinin de haberi yok bu yatırımdan. Haberi olan arkadaşlarımız da bu işe karşı çıkıyorlar çünkü bahsedilen tesis konut alanlarına 50 metreden daha yakın. Yayacağı gazların riskin mahalle halkını çok ciddi etmeyeceğine yönelik endişeleri var. Biz buradan geçirsek bile ÇED sürecinde bunu geçirmeyecekleri bir gerçek” dedi.

 

SEÇER  YANLIŞ GÖRMEDİ!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise alanın 1/100 bin ölçekli planda sanayi ve depolama alanı olduğunu ancak 1/5 binlik planda akaryakıt, LPG ve servis istasyonu olarak tanımlandığını belirtti.

Sıvı gübre yapımının, miks işlemi ile yapılacağını bunun da patlayıcı, yanıcı bir işlem olmadığını belirten Başkan Seçer, “Yani burası görece olarak akaryakıt istasyonunun yaratacağı tehlikeden daha risksiz olacak. Akaryakıt istasyonu daha büyük risk, tehlikeler içeriyor. Tehdit ve tehlike görmediğim için değişikliğe uygun olarak baktım, böyle değerlendirdim. İkna etme ve bunları yeniden değerlendirme adına bu açıklamaya gerek duydum. Orada bir tehdit veya mevzuata aykırı bir işlem olmadığını gördüğüm için onay verdim, hala da aynı karardayım. Hiç birimizi yatırıma karşı değiliz ama esas sorun toplum ve çevre sağlığı. Bunda ayrıldığımız hiçbir nokta yok” dedi.

Başkan Seçer’in “Ben yanlış bir şey görmüyorum” çıkışı sonrası oylamada Cumhur İttifakı’nın da desteği ile imar düzenlemesi teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA