CHP’DE İSTİFA DEPREMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE İSTİFA DEPREMİ!


 

Mersin’de son zamanlarda sık sık parti içi çekişme ile gündeme gelen CHP’de büyük bir deprem daha yaşandı! CHP’de 2 dönem ilçe başkanlığı, 5 dönem ilçe sekreterliği, 2 dönem il genel meclis adaylığı yapan Orhan Temir istifa etti ve sebep olarak CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ı işaret etti.

Haber Merkezi

 

Mersin’de CHP’de sular durulmuyor! 31 Mart seçimleri öncesi Büyükşehir Belediyesi adayı olarak belirlenmesinden bu yana örgüte yönelik müdahaleleri ile sık sık gündeme gelen Vahap Seçer’e tepkiler dinmek bilmiyor!

Partililer, il ve ilçe örgütleri, meclis üyeleri, belediye başkanları ve milletvekilleri ile birliktelik görüntüsü veremeyen CHP’de, Başkan Seçer’in ve CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın uygulamalarından rahatsız olanların tepkisi devam ediyor. İlçe teşkilatlarında görevden almalar ve istifalar yaşanırken sahada ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de benzer tablolar görülüyor. Bazı belediye başkanları tepki amaçlı arka sıralarda oturmayı tercih ederken bazıları da meclise katılmıyor.

Yalnız kalan Başkan Seçer ve bu tabloya karşı eleştirilen tutumunu sürdürmeye devam etse de tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

 

GEREKÇE SEÇER VE AKTAY!

Orhan Temir istifa gerekçesi olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adil Akay’ı gösteriyor. Temir konu ile ilgili şunları söyledi: “İstifa gerekçemiz başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adil Aktay’dır. Seçilmiş yönetimi görevden aldılar. Ve karşımıza seçim kaybetmiş kişiyi kayyum olarak atamalarıdır.”

Temir kendisi ile birlikte 3 eski ilçe başkanının da istifa ettiğini belirtti. İlçe Başkanı Ahmet Eryılmaz, eski Çamlıyayla Belediye Meclisi Üyesi ve eski Çamlıyayla İlçe Başkanı Kasım Köroğlu’nun istifa ettiğini açıkladı. Temir, “bizimle birlikte 25 kişi daha istifa etti. Görevlerinden ayrıldı. Bu durum Tarsus’a da yansıyor. Bizim uğradığımız haksızlıktan dolayı Tarsus’taki Sezai Şahin, Mersin’de Turan Bozdoğan’da istifa etti ve bu böyle gidiyor” dedi.

 

ÖZYİĞİT DE GRUP SÖZCÜLÜĞÜNÜ BIRAKMIŞTI!

Geçtiğimiz aylarda yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi bir araya gelen CHP Grup Toplantısı’nda adeta deprem yaşanmıştı. Grup Sözcülüğünü yürüten Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yapılan toplantıya katılmayarak, gönderdiği yazı ile grup sözcülüğü görevinden ayrılmak istediğini bildirmişti. Toplantıda Özyiğit’in talebi kabul edilerek, yerine merkeze en uzak ilçelerden biri olan Mut’tan Meclis üyesi olarak mecliste görev yapan Salahattin Arslan seçildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA