“PARALAR NEREYE HARCANIYOR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PARALAR NEREYE HARCANIYOR?”


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçimlerin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen ‘borçlanma’ başlıklı gündemi değişmiyor! Başkan Seçer, Cumhur İttifakı’nın “Paralar nereye harcanıyor?” sorularını yanıtsız bırakırken, yeniden borçlanma talebiyle Meclisin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde borçlanma görüşmeleri bitmek bilmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis çoğunluğuna sahip Cumhur İttifakı’nın ‘borçlanma ile alınan paralar nerelere harcanıyor?” eleştirilerine yanıt veremezken, borçlanma talebini ısrarla meclise getirmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Olağan Toplantı Döneminin ikinci birleşim toplantısı yarın Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Toplantıda gündem yine borçlanma olacak.

 

İLÇELERİN BÜTÇELERİ OYLANACAK

Komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi ile başlayacak toplantıda 29 gündem maddesi ele alınacak.

Ağırlıklı imar planlarının görüşüleceği toplantıda, 13 ilçenin 2021 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçeleri de oylanacak.

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Evsel Katı Atık Tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Temizlik Komisyonu’na müştereken havale edilen konu da ele alınacak.

 

BORÇLANMA YETKİSİ VERİLECEK Mİ?

İdareden gelen konuların görüşülmesinde ise yine borçlanma maratonu yaşanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin Stratejik Planı çerçevesinde; İller Bankası veya ticari bankalardan 250 milyon TL’ye kadar kredi kullanma yetkisi isteyecek.

Muhalefetin ilçe belediyelerde Stratejik Plan’da borçlanma yetkisi vermeyi kabul etmesi nedeniyle büyükşehirde de kabul etmesi bekleniyor.

 

GENEL SEKRETERE YETKİ TALEBİ!

Toplantıda ayrıca; toplu ulaşım sisteminin güçlendirilmesi ve vatandaşlarımıza hızlı, kaliteli ve konforlu ulaşım hizmet sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan 100 adet CNG’li otobüsün alımı kapsamında 22milyon Avro’ya kadar dış kredi kullanılması da gündeme gelecek. Muhalefetin bu konudaki tutumu merakla beklenirken, ihtiyaç duyulan “100 adet CNG’li Otobüs Projesinin” gerçekleştirilmesi amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) temin edilecek finansman için, yetki verilmesi görüşmelerinde Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok için de yetki istenmesi dikkat çekiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA