PTT VE KARGO ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PTT VE KARGO ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA!


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan salgını sürecinde PTT ve kargo işçilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması için soru önergesi veren Turan, önergesinde “Covid-19 salgını sürecinde birçok iş yerinde kalabalık ve hijyenik olmayan koşullarda çalışmak zorunda olan işçi ve emekçilerin sağlığına yönelik yeterli tedbirler alınmamaktadır. Bu sebeple salgından kaynaklı vaka sayısında ciddi oranda artış olacağı öngörülmektedir. Bu durumun en önemli göstergelerinden biri PTT ve kargo şirketlerinde çalışmaların durdurulmaması, yeteri kadar önlemlerin alınmamasıdır. Basına da yansıyan görüntülerde PTT ve kargo şirketleri önündeki kalabalık insan görüntüleri salgına davetiye çıkarmaktadır. Aynı şekilde PTT ve kargo şirketlerinde çalışan işçilere ücretli izin verilmediği gibi, yeterince koruyucu maske ve eldiven temini de yapılmamaktadır.” dedi.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Salgın sürecinde PTT ve kargo emekçilerine yönelik hangi çalışmalarınız mevcuttur?

Risk grubunda yer alan PTT ve kargo emekçileri düzenli aralıklarla sağlık taramasından geçiriliyor mu?

Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre, kamuda esnek ve dönüşümlü çalışma uygulamasına geçilmiştir. Gişede olduğu gibi dağıtımda da dönüşümlü çalışma konusunda Bakanlık olarak herhangi bir uygulamanız var mı?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA