MERSİN’DE NERELERDE SİGARA İÇİLMEYECEĞİ BELLİ OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE NERELERDE SİGARA İÇİLMEYECEĞİ BELLİ OLDU!


 

Covid 19 tedbirleri kapsamında Mersin’de cadde ve sokaklarda sigara yasağı devreye alındı! Yasağın ilk gününde Akdeniz ilçesinde Kaymakamlığa bağlı ekipler ilk gün yaptığı denetimlerde halkı bilgilendirerek, cezai işlem uyarısı yaptı. GİZEM EKİCİ

Mersin’de cadde ve sokaklarda sigara içilmesi yasaklandı. Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, sigara içilmesi yasak olan cadde ve sokakları kamuoyuyla paylaştı!

Koronavirüs salgınının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla kentte ilçelerin belirlediği mekanlarda sigara içme yasağı getirildi.

Yasaklanan cadde, sokak, bulvar ve mekanların isimlerini içeren liste Mersin Valiliği web sitesinde (İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları bölümünde) yayımlandı.

Ayrıca sigara yasağının ilk gününde Akdeniz ilçesinde Kaymakamlığa bağlı ekipler ilk gün yaptığı denetimlerde halkı bilgilendirerek, cezai işlem uyarısı yaptı.

 

İŞTE YASAKLI CADDE, SOKAK, BULVAR VE MEKANLAR

Akdeniz ilçesinde; İsmet İnönü Bulvarı, Çankaya, Bahçe, Barış, Camişerif, Turgut Reis, İhsaniye, Mahmudiye, Yeni, Mesudiye, Nusratiye, Gündoğdu, Şevket Sümer, Güneş, Hal, Karduvar, Çay-Çilek Mahalleleri ile Kuvai Milliye, Uray, Burhan Felek, Silifke, Atatürk, Fabrikalar, Enteller, İstiklal, Hastane, Zeytinli Bahçe, Fasih Kayabalı, Çakmak, İstasyon,141. Cadde, Siteler Köprübaşı, 142. Cadde, 156. Cadde, Pazar Sokağı, İsa Öner, Dumlupınar, Abdi İpekçi Caddesinde sigara içmek yasak.

Ayrıca; Atatürk Parkı, Metropol ve Akdeniz Belediyesi Parkı ve çevrelerinde, Mesudiye Mahallesi’nde Beşyol Parkı’nda, Nusratiye Mahallesi’nde ki 23 Evler Parkı’nda, Üçocak Mahallesi’ndeki Yaşar Oğuzcan Parkı’nda, ilçe genelinde tüm toplu taşıma araç duraklarında, tüm pazar yerlerinde, eğitim kurumları giriş kapısı ile PTT, banka, noter giriş kapısı, ganyan bayi ve Şans oyunları oynanan işyerleri önlerinde, otobüs ve minibüs duraklarında da sigara içmek yasak.

 

MEZİTLİ’DE SAHİL VE YÜRÜYÜŞ YOLLARINA DİKKAT!

Mezitli’de; GMK Bulvarı’nda Akdeniz Mahallesi’nde Yaşar Doğu, Zeytinlik Caddesi,

Atatürk Mahallesi Üniversite Caddesi, Deniz Mahallesi Halil Giran, Kıbrıs Caddesi, Deniz Mahallesi Tece Plajı, Fatih Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı İstiklal Mahallesi Erciyes Caddesi, Merkez Mahallesi Fındıkpınarı Caddesi, Viranşehir Mahallesi 34301 Sokak, Viranşehir Mahallesi Cengiz Topel Caddesi, Viranşehir Mahallesi Viranşehir Caddesi, tüm semt pazarları, otobüs ve minibüs durakları, sahil şeridinde bulunan yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları, Kadın Üretici Pazarları, Menders Mahallesi Barboros Hayrettim Paşa Caddesindeki Demokrasi Meydanı, Adnan Menderes Bulvarı güneyinde bulunan dolgu alanı ve yürüyüş yollarında da sigara içmek yasak.

 

YENİŞEHİR’DE KRİTİK NOKTALAR AVM ÇEVRELERİ

Yenişehir ilçesinde; Kushimotho Sokağı ve Çevresi (1401-1403-1405-1407-1404 ve 1406 Sokaklar), Alanya Sokağı ve Çevresi (1901-1904) 1. Cadde, Dumlupınar Caddesi (Dershanelerin Olduğu Bölge ve Çevresi), Forum AVM ve çevresi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, banka ve ATM’ler, Üniversite Caddesi, 16. Cadde, telekom ve nüfus müdürlüğü civarı, PTT önleri, 18. ve 20. Cadde, Adnan Menderes Bulvarı Marina çevresi ve sahil bandı, Muğdat Camii ve çevresi, Tapu Müdürlüğü ve civarı, Semt Pazarları (Kadın Üretici, Köylü Pazarı , Sosyete Pazarı ve Civarı), ASM ve hastane önleri, toplu taşıma otobüs ve minibüs durakları, Hilton Kavşağı-Tulumba Kavşağı arası İnönü Bulvarı, tüm kamu kurum ve kuruluş önleri, Çiftlikköy Caddesi Şakir Son Caddesi, otobüs ve minibüs duraklarında da sigara içmek yasak.

TOROSLAR’DA DA YASAK KAPSAMI GENİŞ

Toroslar ilçesinde; Akbelen Bulvarı (GMK Bulv. Karayolları Kavşağı ile Mezarlık Alt Kavşağı Arası), Kuvayi Milliye Bulvarı 207. Cadde (GMK Bulv. Esirgeme Kavşağı ile Eski Lider Gedikler Kavşağı Arası), Çiftçiler Caddesi, Soğuksu Caddesi, eğitim kurumları giriş kapısı önleri, noter, PTT, bankalar, ganyan bayileri ve şans oyunları oynanan işyeri önleri, ilçede bulunan tüm parklar, semt pazarları, otobüs ve minibüs durakları ile vatandaşların işlem sırasına girdiği kurum veya işletme önlerinde de sigara içmek yasak!

 

DUMANSIZ HAVA SAHALARI DA YASAK

Anamur’da; Atatürk Bulvar Caddesi (Çavuşpınar parkı alanı dahil) Muşurup Caddesi, Tahsin Soylu Caddesinde (Orman İşletme Kavşağından 3 yol ayrımına kadar olan alan), ilçede bulunan tüm parklar, tüm otobüs ve minibüs duraklarında, Aydıncık’ta; Büyükalan Mevkii Silifke Caddesi, Liman Mevkii Atatürk Caddesi, eğitim kurumları giriş kapısı önleri

noter, PTT ve bankaların önleri, pazaryerleri, tüm parklar, otobüs ve minibüs durakları, eğitim kurumları giriş kapısı ile ganyan bayileri ve şans oyunu oynanan işyeri önleri, vatandaşların işlem sırasına girdiği kurum veya işletme önleri ve dumansız hava sahasını da kapsayacak şekilde bütün hastane bahçesi de yasak kapsamında.

Bozyazı’da; Atatürk Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı (Otogar Civarı ve Düğün Salonu) Prof. Dr. Ali Ayhan Caddesi (Sahil Yolu), Mustafa Deniz Caddesi, Gök Mustafa Caddesi (Hükümet Konağı Civarı), Bozyazı Merkez Mah., Tekmen Mah., Tekeli Mah., Pazar Yerleri barınak mesire alanı, Mahmutbey Parkı, Denizci Mehmet Parkı, otobüs ve minibüs duraklarında da sigara içmek yasak.

Çamlıyayla’da; Anayol (Tarsus Caddesi), Saybaşı Sokak (Hükümet Konağı Önü), Cumhuriyet Meydanı, Cumayakası Caddesi, Pazar Sokak, noter, PTT ve bankaların önleri

ilçede bulunan tüm parklar, semt pazarları, şehir içi otobüs ve minübüs duraklarında da sigara içmek yasak.

 

PLAJLARDA DA YASAK!

Erdemli’de; Erdemli Merkez (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Kazımkarabekir Caddesi, Hal Caddesi, Türbe Caddesi, 1. Plaj Yolu, Menderes Caddesi, Atatürk Caddesi, Karanfil Sokak)

Erdemli Merkez (Erdemoğlu Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı, Sahil Bandı)

Tömük Mahallesi (Mahalle Meydanı, Menderes Caddesi, Sahil Yolu, Tömük-Kargıpınarı Caddesi, Kale Caddesi, Yunus Emre Caddesi), Limonlu Mahallesi (Migros Market Önü, Sahil Bandı, Mahalle Meydanı), Kumkuyu Sahil Bandı, Zincirlikuyu Halk Plajı, Elvanlı Mahalle Meydanı, Kargıpınarı Mahallesi (Çakmak Caddesi, 50. Yıl Caddesi, Sahil Yolu), Çeşmeli Mahallesi (Sahil Yolu, Sarıyer Caddesi), Aydınlar Mahallesi Ana Cadde üzeri, Hükümet Konağı Önü, semt pazarları, tüm banka, PTT merkez ve şubeleri, MESKİ, Enerjisa işlem birimleri, noterler, tapu müdürlüğü otobüs ve minibüs duraklarında da sigara içmek yasak.

 

CAMİ ÖNLERİNDE DE YASAK!

Gülnar’da; Hacıpınar Mahallesi Belediye Caddesi Merkez Camii önü ve çevresi, Hacıpınar Mahallesi Belediye Caddesi (Alt Çarşı), Hacıpınar Mahallesi Atatürk Caddesi (Üst Çarşı) Hacıpınar Mahallesi Atatürk Caddesi (Hükümet Konağı Önü Alanı), Saray Mahallesi Silifke Caddesi (Denizbank ve Kale Fırını Arasında Kalan Alan), Saray-Hacıpınar Mahallesi Celal Kılıç Caddesi ile Ahmet Usta Sokak Kesişimi arasındaki alan, Hacıpınar Mahallesi PTT Sokak, Akdeniz Mahallesi Prof. Dr. Halil Cin Cd. (Gülnar Belediyesi Önünden Balpa Avm Arasında Kalan Alan), Saray Mahallesi Akkavak Caddesi (İlkokul Sokak Kesişimine Kadarki Alan), Hacıpınar Mahallesi, Ankara Caddesi (Celal Kılınç Cad. Kesişimi ve Ermenek Cad. Kesişimi Arasında Kalan Alan), Saray Mahallesi Kapalı Spor Salonu, Stadyum, Kapalı Halı saha ve çevresi, hastane, sağlık ocakları önleri, ilçedeki tüm pazaryerleri, Büyükeceli Mahallesi Akdeniz Caddesi ve Sahil Caddesi, Zeyne Mahallesi Türbe ve Mesire Alanı, otobüs ve minibüs duraklarında da sigara içmek yasak.

 

Mut’ta; Atatürk Bulvarı (Mut Deresi-Halısaha Kavşağı Arası), Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (Mut Deresi-Ermenek Yol Ayrımı Aydoğanlar Zeytinyağı Fabrikası), Cumhuriyet Meydanı İç Çarşı - dış çarşı, Cumhuriyet Caddesi İnönü Caddesi (Mut Silifke Yolu- Erikci Camii Arası), Hükümet Caddesi, Gazi İlkokulu Caddesi, Karacaoğlan Caddesi (Shell Kavşağı-Mut Deresi, köprüsü arası), prof. Hüseyin Gezer Caddesi (İş Bankası-Çınar Koleji kavşağı arası),

sayılan yerlerde kalan parklar, banka şubeleri, PTT şubeleri, semt pazarları, otobüs ve minibüs duraklarında da sigara içmek yasak.

 

Silifke’de; İnönü Bulvarı, Menderes Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Cavit Erden Sokağı

Ziya Uygur Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Malazgirt Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Abdi İpekçi Caddesi, Özcan Seyhan Caddesi, Oğuz Kağan Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi Ali Önder Sokağı, İlhan Akgün Caddesi, Celal Bayar Caddesi, Alparslan Türkeş Bulvarı (Silifke), İnce Mehmet Caddesi, İnönü Caddesi (Taşucu), Atatürk Bulvarı (Taşucu), Alparslan Türkeş Bulvarı (Atakent), Alparslan Türkeş Bulvarı (Atayurt), Atatürk Caddesi (Atayurt), otobüs ve minübüs durakları, tüm parklar, semt pazarlarında da sigara içmek yasak.

 

TARSUS’TA YASAK KAPSAMI GENİŞ

Tarsus’ta; Adana Bulvarı, Atatürk Caddesi, Yarenlik Alanı, Cumhuriyet Meydanı, İsmet Paşa Bulvarı, Rasim Dokur Bulvarı, İbn-İ Sina Bulvarı, Şelale Bulvarı, Hilmi Seçkin Bulvarı, Abdi İpekçi Caddesi, Gazi Paşa Bulvarı, Kasım Ekenler Bulvarı, Mimar Sinan Bulvarı, Cemal, Gürsel Caddesi, Mavi Bulvar, Yavuz Donat Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Sait Bolat Bulvarı, Sayman Caddesi, Hal Komleksi ve Ardiyeler, Muvaffak Uygur Caddesi, Alparsaln, Türkeş Bulvarı, İstiklal Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Şehit Mustafa Mahallesi (3510, 3508 ve 3506. ) Sokaklar, Yeni Ömerli Mahallesi (4110, 4104, 4106, 4103 ve 4107 ) Sokaklar, Cumhuriyet Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Şehit Kerim Mahallesi (3432, 3401, 3429, 3436, 3404, 3433, 3427, 3403 3444, 3406), Kızıl Murat Mahallesi (2704, 2705, 2703, 2707, 2710, 2722 ve Celal Kargılı Sokak) Sokakları, Şehit Ayhan Bozpınar Caddesi, Ali Menteşe Oğlu Caddesi, Ümit Yaşar Oğuz Can Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Kaleburcu Caddesi, Nene Hatun Caddesi, tüm park ve bahçeler, tüm semt pazarları ve çarşıları, tüm otobüs ve minibüs durakları, tüm özel ve resmi eğitim kurumlarının önü ve çevresi, tüm resmi kurum ve kuruluşların önü ve çevresi, otogar ve Tren Garı çevresi, tüm sağlık kurumları ve çevresi, hükümet konağı karşısı meydanda da sigara içmek yasaklandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA