BAŞKAN TARHAN, ZİRAAT ODASINDA MEZİTLİ’Yİ ANLATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN TARHAN, ZİRAAT ODASINDA MEZİTLİ’Yİ ANLATTI


 

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yürüttüğü tarımsal faaliyetleri Mersin Ziraat Odasında anlattı. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Mehmet Güzelmansur, Cengiz Gökçel, CHP İl Başkanı Adil Aktay’la birlikte gerçekleştirdiği ziyarette; Mersin Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir ve üyelerin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Tarhan, Mezitli’de gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerin dünya genelinde ses getirdiğini söyledi. Kadın Üretici Pazarları, Kent İçi Tarım Projesi ve üretici kadınların dijital pazarlama hamlesi gibi konuları aktaran Başkan Tarhan, “Kadınlarımızı özellikle üretici kadınlarımızı şehre indirmemiz gerekiyor. Pazarlama ve sunma sıkıntısı olmadan kadınların ekonomik yönden özgürleşmesine imkân tanıyacağımıza, siyasette yer almasını sağlayacağımıza inanıyorum. Hepimizin bildiği gibi 9 tane kadın üretici pazarında 700 tane kadın üreticimize destek verdik. Ben buna yürekten inanıyorum. Bunun dışında internet üzerinde kadınlarımızın ürünlerini dünyaya pazarlama şansı buldu” dedi

Mezitli’nin birçok noktasında vatandaşları tarımsal üretime yönlendirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Başka bir uygulamamız ise kent içerisinde boş bulunan arsaların tarımsal faaliyetlerde kullanılmasını sağladık. Belki bunun bir düzenleme ile yasal hale de getirilmesi gerekiyor. Kent içerisinde boş kalan arsalar var. Biz bu arsa sahipleri ile görüşerek buralarda Üretici Kadın Kooperatifimizle birlikte üretim yaptık. Enginarlı salep, mısır ve aromatik bitkiler gibi çok çeşitli üretimlerde bulunduk. Aynı şekilde kentlerdeki boş duran arsaların bu şekilde yerel yönetimlerin kooperatiflerin kullanımına izin vermek gerekiyor. Hem çevreye hem kente katkı sunmuş olduk.Bu tür tarımsal faaliyetimiz çok fazla. Hobi Bahçeleri, gönüllü serası, 60 koruluk ve daha pek çok tarımsal faaliyeti kent içerisinde yapıyoruz. Bu konuda daha fazla çaba sarf etmek gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA