MERSİN TARSUS PAMUKLUK BARAJINDA ÖNEMLİ AŞAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TARSUS PAMUKLUK BARAJINDA ÖNEMLİ AŞAMA


 

Tamamlanması ile 184 bin 060 dekar arazinin sulanacağı ve yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretilecek Mersin Tarsus Pamukluk Barajı’nda ön yüz beton imalatları başladı

Haber Merkezi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’e yapılan yatırımlarla kentin mümbit toprakları suyla buluşturularak, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etme ve derelerdeki taşkın riskini azaltma çalışmaları devam ediyor. Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyan DSİ, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışlarıyla, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

 

BARAJIN TAMAMLANMASI İLE 184 BİN 060 DEKAR ARAZİ SULANACAK, YILDA 68 MİLYON KİLOVAT SAAT ENERJİ ÜRETİLECEK

Ülkemizdeki örtü altı bitkisel üretimde söz sahibi olan Mersinli çiftçilerimizi rahatlatacak ve sağlayacağı memba kalitesindeki içme suyu ile Mersinlilerin içme suyu problemini çözecek olan Tarsus Pamukluk Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Çalışmaları devam eden barajın tamamlanması ile 184 bin 060 dekar arazi sulanacak, yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretilecek ve Mersin ilinin yıllık 127,54 hm3 içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır” dedi.

 

ÖN YÜZ BETON İMALATLARINA BAŞLANDI

Pamukluk barajının en önemli aşamalarından birisi olan gövde dolgusunun geçtiğimiz aylarda tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız;  “Barajda; ön yüz beton imalatlarına başlanılmış olup bugün itibariyle yüzde 88 fiziki gerçekleşme sağlanan Barajın 2021 yılı içerinde tamamlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 293 milyon TL tarımsal katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

 

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

Genel Müdür Yıldız; “Tarsus Pamukluk Barajının temelden 135 metre yüksekliğinde olduğunu ve 282 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olduğunu belirterek, barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA