HASTANEYE YATIRILMADI, EVİNDE ÖLDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTANEYE YATIRILMADI, EVİNDE ÖLDÜ!


 

Mersin’de diş Hekimi Murat Pazarbaşı (67), Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Pazarbaşı ile Mersin’de Covid -19 nedeniyle yaşamını yitiren doktor sayısı 3’e yükseldi. Tabip Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Antmen: “Covid-19 testi yaptırdıktan bir gün sonra evinde yaşamını yitiren diş hekimi Murat Pazarbaşı, Sağlık Bakanlığı’nın uygulamadığı önlemlerin sonucunda öldü” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin’de çalışan Diş Hekimi Murat Pazarbaşı (67), Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Pazartesi Covid-19 belirtileri ile hastaneye test olmaya giden Pazarbaşı’nın testi pozitif çıkmıştı. Ağır belirtiler olmadığı için evine gönderilen Pazarbaşı, testin yapılmasından bir gün sonra evinde yaşamını yitirdi.

Silifke’de aile hekimi olan Erdinç Şahin ve Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Doktor Turgut Erkutlu’nun da Covid-19’dan yaşamını yitirmesinin ardından bir hekimin daha Covid-19 nedeniyle yaşamından olmasına sağlık emekçilerinden tepkiler artarak devam ediyor. Salgının en yıkıcı yaşandığı meslek gruplarının başında olan sağlık emekçileri, Covid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesi için mücadele ediyor.

 

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN POLİTİKALARININ SONUCU!”

Konuya dair açıklama yapan Tabip Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Antmen, “Biz sürecin başından beri ‘Hiçbir hastayı evine göndermeyin!’ diye uyarıyoruz Sağlık Bakanlığı ne yazık ki böyle bir girişimde bulunmadı. Uygulanmayan bu uyarı sonucu ne yazık ki hekim arkadaşımız bir gün sonra evinde vefat etti. Bu yaşanılan durum Sağlık Bakanlığı’nın politikalarının ne kadar yanlış olduğunun kanıtı. Murat Pazarbaşı’nın her hangi bir kronik hastalığı yoktu ama 67 yaşında olduğu için doğal olarak bu virüsten çok olumsuz etkilendi. Asla eve gönderilmemesi gerekiyordu ama bakanlığın politikaları nedeniyle gönderildi” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA