TURİZM EMEKÇİLERİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARI AĞIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TURİZM EMEKÇİLERİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARI AĞIR!


 

 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Covid 19 salgını sürecinde turizm emekçilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması için soru önergesi veren Rıdvan Turan önergesinde “Pandemi dönemini işsiz ve hiçbir destek almadan geçiren turizm işçileri salgın sürecinin en ağır sonuçlarını yaşayan kesimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Turizmle ilişkili binlerce esnaf aylarca dükkanını açamazken, on binlerce turizm emekçisi de işsiz kaldı. Önlemlerin hafifletilmesinin ardından çoğu küçük otel ve işletme kapılarını açamazken bazı büyük oteller müşteri kabul etmeye başladı. Turizm emekçileri de çoğunlukla güvencesiz düşük ücretle sezonluk çalışmakta ve sezon bittiğinde işsizlik ve yoksullukla baş başa kalmaktadırlar. Turizm emekçileri de kısa çalışma ödeneğinden ve işsizlik fonundan yararlanamıyor, emek sömürüsüne en ağır şekilde maruz kalıyor. Ev kiralarını, faturalarını, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan turizm işçileri, sektör yeniden canlanana kadar asgari ücret talebinde bulundular. Ancak işçilerle değil patronlarla kol kola giren AKP iktidarı turizm işçilerinin bu taleplerine cevap vermedi.” dedi.

Milletvekili Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Covid-19 sürecinde kısıtlamalardan kaynaklı olarak Bakanlığınız tarafından tespit edilmiş işsiz kalan turizm işçileri sayısı kaçtır?

Bakanlığınız tarafından Covid-19 salgını sürecinde turizm sektöründe çalışan emekçilerin çalışma koşullarına ilişkin hangi çalışmalar yapılmıştır?

Covid-19 salgını nedeniyle işsiz kalan turizm emekçilerine ilişkin Bakanlığınız tarafından hangi uygulamalar gerçekleştirilmiştir?

İşsiz kalan turizm işçilerinin asgari ücret talebi başta olmak üzere yaşamını idame ettirmek için maddi pek çok talebine yönelik Bakanlığınız tarafından gerçekleştirilen herhangi bir çalışma var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA