ATATÜRK, AKDENİZ’DE SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATATÜRK, AKDENİZ’DE SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI


 

Haber Merkezi

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Vefatının 82’inci yılında, Akdeniz Belediyesi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin katkılarıyla düzenlenen konserle anıldı. Ata’nın sevdiği şarkıların seslendirildiği konserin verildiği alanı dolduran vatandaşlar, dakikalarca ayakta alkış tuttu.

Çamlıbel Mahallesi’nde, açık havada ve Pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen ücretsiz konsere, 7’den 70’e her yaştan yüzlerce vatandaşın yanı sıra, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkan Vekili Aydın Eğin, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının dernek başkanları ile kamu kurum müdürleri de katıldı.

Atatürk’ü; vefatının 82’nci yılında anmak amacıyla düzenlenen konsere katılan engelli vatandaşların sayısı da dikkat çekti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, bir konuşma yapan Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Aydın Eğin; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi özlemle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Dinleyiciler, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı

Atatürk’ün sevdiği eserlerin seslendirildiği konserin orkestra şefliğini Murat Cem Orhan üstlendi. Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve kadın korosuna, solistler Selva Erdener (soprano), Ezgi Karakaya (mezzo soprano), Bülent Bezdüz (tenor) ve Kanun Sanatçısı Hakan Güngör eşlik etti.

Bestesi Turgay Erdener’e ait Afife Balesi’nden seçmelerin icra edildiği konserde, düzenlemesi Turgay Erdener’e ait 'Çalın Davulları', 'Bülbülüm', 'Yârim Senden Ayrılalı', 'Çarşambayı Sel Aldı' eserleri ile düzenlemesi Serdar Yalçın’a ait 'neredesin sen' eseri seslendirildi. Konserde, Atatürk’ün en sevdiği aryalardan biri olan Giacomo Puccini’nin 'E Lucevan Le Stelle' aryası da icra edildi. Konserin sonunda dinleyiciler, Atatürk’ün sevdiği şarkıları icra eden MDOB sanatçılarını ayakta dakikalarca alkışladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA