ŞÜPHELİ CİNAYETTE ÇELİŞKİLİ İFADELER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞÜPHELİ CİNAYETTE ÇELİŞKİLİ İFADELER


 

Ebru Aras’ı öldürmek suçundan yargılanan Umut Aras, Ebru Aras’ın kendini vurduğunu ve sonra inthar ettiğini iddia ederken; Ebru Aras’ın annesi Nejla Öcüm, kızının sürekli şiddet gördüğünü ve darp raporunun olduğunu belirtti.

AYŞENUR ÖNAL

 

Ocak ayında Iğdır’da üniversite okuyan, 1 çocuğunun annesi olan ve 3 aylık hamile olan Ebru Aras’ı (24) öldürme suçuyla yargılanan Umut Aras’ın (29) davası görüldü. Ebru Aras’ın Mersin’de yaşayan ailesi Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davaya Mersin Adliyesi’nden SEGBİS yönetimi ile katılırken, Umut Aras ise Iğdır B Tipi Cezaevi’nden davaya katıldı.

Tarafların ifadelerini dinlendiği davada sanık Umut Aras’ın çelişkili ifadeler vermesi dikkat çekerken, Ebru Aras’ın karşı komşusu ise Ebru Aras’ın ‘kocam beni aldatıyor’ dediğini iddia etti. Umut Aras, Ebru Aras’ın kendini vurduğunu iddia etti, Ebru Aras’ın ailesi sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

 

HİÇ ŞİDDET UYGULAMADIĞINI İDDİA ETTİ!

Yaşanılan olayı anlatan Umut Aras, “Aramızda boşanma süreci vardı. Ebru boşanmak istemiyordu ve boşanmamak için beni tehdit ediyordu. Olayın yaşandığı gün çocuğum için bir şeyler aldım ve eve gittim. Ben çocukla ilgilenirken yine boşanmak istemediğini söyledi. Ben de anlaşamadığımızı ve boşanmamız gerektiğini belirttim. Ardın evden çıkmak istediğimi söyledim ve o da ‘Ben de bir yere gideceğim çocuğu bakıcıya bırakayım öyle çıkalım’ dedi. Sonra bakıcı geldiğinde yatak odasına geçtim sigara içmeye ve çocuğu alıp gitti. Ardından Ebru geldi ve bana silahı doğrulttu. Ne oluyor diyemeden ben vuracağını sonra intihar edeceğini söyledi. Bunu söyledikten sonra bana ateş etti. Ben sürüklenirken kendini de vurmuş, ben görmedim” dedi. Vurulmanın ardından salona sürüklendiğini söyleyen Umut Aras, “Çığlık attım ve komşular sesimi duydu, beni çıkardılar. Ebru kendini ne ara vurdu bilmiyorum, bilincim kapanmış. Ambulansla hastaneye gitmişim ve her şeyi hatırlamıyorum. Ama Ebru’nun beni vurduğunu hatırlıyorum” ifadelerine yer verdi. Umut Aras ayrıca daha önce hiç aralarında şiddet yaşamadığını da iddia etti.

 

“HER ZAMAN ŞİDDET GÖRDÜ”

Umut Aras’ın ifadesinin ardından konuşan Ebru Aras’ın annesi Nejla Öcüm, “Kızım beni hep aradı, ‘Bana hakaret ediyor, beni dövüyor’ derdi. Her zaman şiddet gördü. 2 kere uyurken Umut Aras’ın onu boğmaya çalıştığını söyledi. Çocuğu olduğu için boşanmak istemiyordu. Ama yinede darp raporu aldık” sözlerine yer verdi. Ebru Aras’ın babası Mehmet Öcüm ise, olaylar yaşanırken Avrupa’da olduğunu ve duyduğunda kızına isterse boşanabileceğini belirttiğini vurguladı.

 

“SANIK ALEYHİNE OLAN YERLERİ HATIRLIYOR, SUÇLAMALARI HATIRLAMIYOR”

Ebru Aras’ın avukatı, Umut Aras’ın ifadelerinin tutarsız olmasına dikkat çekerek, “Komşular bağırma sesini duymuş ama silah sesini duymamış. Ebru silah kullanmayı bilmiyordu. Ayrıca sanık olay anında lehine olan kısımları hatırlıyor ama suçlama noktalarını hatırlamıyor” dedi.

Olay yerine ilk olarak giren polis ve sağlık ekiplerinin de ifadelerine başvurulan davada, ambulans doktorunun ifadesine göre, Umut Aras’ın bilincinin açık olduğu ifade edildi. Ebru Aras’ın karşı komşusu ise Ebru Aras’ın ‘kocam beni aldatıyor’ dediğini iddia etti. Ebru Aras ve Umut Aras’ın arkadaşları H. B. ve E. S.’nin ifadelerinde aynı sözleri söylemesi üzerine konuşan Ebru Aras’ın avukatı, 3’lü ittifak yaptıklarını da iddia etti.

Dava sonunda Umut Aras’ın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 21 Ocak 2021’e ertelendi.

 

“KADIN KATİLLERİNE İNDİRİM DEĞİL CAYDIRICI CEZALAR VERİN!”

Dava öncesi Mersin Adliyesi önünde açıklama yapan Kadın Meclisleri Mersin Temsilcisi Güneş Doğdu, “Bu gün burada boşanmak istediği erkek tarafından ateşli silahla öldürülen Ebru Aras için toplandık. Ebru 24 yaşında bir üniversite öğrencisiydi, Ebru bir anneydi, Ebru öldürüldüğünde 3 aylık hamileydi. Ebru kendi hayatı hakkında karar aldığı için öldürüldü. Bu katiller bu cesareti nereden alıyor? Sizin uygulamak zorunda olduğunuz kanunları uygulamayışınızdan alıyor. Açık açık planlayarak öldürmesine rağmen öldürdükleri kadınları itibarsızlaştıran bahaneleri için verdiğiniz haksız tahrik indirimlerinden alıyor. Bir kadını öldürmesine rağmen takım elbise giydiği ya da üzgünüm, pişmanım gibi kelimeler kullandığı için verdiğiniz iyi hal indirimlerinden alıyor. Kadın katillerine indirim değil caydırıcı cezalar verin!

Bu cinayet planlanmıştır. Katil U. A. Ebru’nun yanına konuşma bahanesiyle gittiğini söylüyor. Kimse konuşmak istediği insanın yanına silahla gitmez eğer öldürmeyecekse. Bir lisede müdür yardımcı olan U. A.’nın eline Ebru’yu öldürdüğü silah nasıl ulaştı? Bireysel silahlanmayı durdurmayarak patriyarkanın eline silah veriyorsunuz. Kadınlar en çok ateşli silahla öldürülüyor, kadınlar en çok en yakınları tarafından öldürülüyor ve kadınlar en çok kendi evlerinde öldürülüyor. Ebru bu kadınlardan sadece biri! İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284’ü etkin uygulamanız için daha kaç kadının öldürülmesi gerekiyor?” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA