CİNSEL İSTİSMARA ‘ZAMAN AŞIMI’ KARARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CİNSEL İSTİSMARA ‘ZAMAN AŞIMI’ KARARI!


 

Öz babaları tarafından çocuk yaşta cinsel istismara uğradıklarını iddia eden ve adalet arayan 3 kız kardeşlerden ikisine zaman aşımı kararı verildi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Kan donduran davanın üçüncü duruşması yapıldı. Öz babaları S.D. tarafından çocuk yaşlarında cinsel istismara uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeşin davası 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davayı Mersin Barosu, CHP, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) VE Mersin Kadın Platformu takip etti. Tutuklu sanık S.D. mahkemeye SEGBIS ile katıldı.

H.G. (34) ile kız kardeşleri S.D. (32) ve S.D. (28), Ocak ayında öz babaları S.D.'nin küçük yaşlarda yıllarca kendilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

İddialara karşı bir kez daha hakim karşısına çıkan ve tutuksuz yargılanan S.D., yeterli delil olmadığı gerekçesi ile serbest bırakılmıştı.

Mahkemede konuşan sanığın avukatları toplumsal bir olay olmasına rağmen kız kardeşlerin davayı siyasi bir şova dönüştürdüğünü belirtti. Avukatların söylemlerine tepki veren mahkeme heyeti, avukatlara ‘Ters konuşmayın’ uyarısı yaptı. 

H.G. ile kız kardeşi S.D. dosyaları zaman aşımına uğradığı için davaları reddedilirken, küçük kardeş olan S.D.’nin davasının sürdürülmesine karar verilirken; ‘Çocuğun cinsel istismarı suçundan’ yargılanan S.D., yine delil yetersizliğinden dolayı tutuksuz yargılanmasına devam kararı verildi. Dava 16 Şubat 2021’e ertelendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA