“AĞAÇLARI KES, YOK ET; ARAZİ SENİN OLSUN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AĞAÇLARI KES, YOK ET; ARAZİ SENİN OLSUN!”


 

Mersin’de orman arazilerinin vasfını yok ederek, tarım faaliyetine açanların sayısı ve cesareti günden güne artıyor! Son olarak Anamur’da meydana gelen benzer bir olay “Ağaçları kes yok et, arazi senin olsun!” anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur İlçesindeki çevre katliamları bitmek bilmiyor. Sık sık doğa katliamları yapılan bölgede son olarak meydana gelen benzer bir olay “Ağaçları kes yok et, arazi senin olsun!” anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi!

 

ORMAN YOK EDİLDİ!

Anamur’un Ören/Nasraddın Mahallesi Köyiçi Mevkii 315 Ada 1188 parselin kuzeyinde kalan orman ağaçları yakılmak ve kurutulmak suretiyle yıllar içerisinde yok edilerek bulunan araziye avakado-mısır-zeytin ekimi yapıldı.

Ayrıca orman arazisinden yeraltı suyu çıkarılarak ekilen fidanlar sulanırken aynı orman arazisine ev yapılarak, işgal gerçekleştirildi.

Yöre halkının şikayetleri üzerine kanuni işlem başlatıldı.

 

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Yöre sakinlerinden Samet Oral, bizzat şikayette bulunduğu konuyla ilgili hiç bir yaptırım gerçekleştirilmemesine tepki gösterdi. “Ağaçları kes yok et, arazi senin olsun” anlayışının bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Oral, bu anlayıştan biran önce vazgeçilmesi için çağrı yaparak, “Yetkilileri göreve davet ediyorum. Ellerinden bir şey gelemiyorsa dahi bahse konu arazide orman ağaçlarının yeniden dikilmesi sağlanmalı. Yeraltı suyu yok edilmemeli. Bir iş makinesi yardımıyla yapılan ev yıkılmalı, ormanlarımız sahipsiz bırakılmamalı” dedi.

 

RANT VE SAHİPSİZLİK TEPKİSİ

Olaya Anamur Çevre Platformu başta olmak üçere çevre dernekleri ve vatandaşlardan da tepki geldi. Özellikle sosyal medyadan dile getirilen tepkilerde rant ve sahipsizlik vurgusu yapılarak, konuyla ilgili yetkililerin harekete geçmesi istendi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : osman APAK - Tarih : 12/11/2020 - 12:42:42
    maalesef üzülerek okudum aynı görüntü Ayvagedigi/kavaklı mahallesinde de mevcut acaba yetkililer görmüyor mu ,eğer görüyorlar ise benimle iletişime geçsinler


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA