MERSİN’DE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU


 

Geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası bu yıl da 11 Kasım saat 11.11’de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirildi. Mersin’de bir günde 52 bin 500 fidanı toprakla buluşturuldu.

GİZEM EKİCİ

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında kentte düzenlenen etkinlikte fidanlar, Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla toprakla buluşturuldu.

Toroslar ilçesi Korukent mahallesinde pandemi tedbirleri çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, il protokolü üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

13 İLÇEDE AYNI ANDA DİKİM YAPILDI

Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Seferberliği genelgeleri doğrultusunda ülkemiz genelinde olduğu gibi Mersin’de de aynı gün tüm ilçelerde, 13 lokasyonda fidan dikimi gerçekleştirileceğini ifade etti.

Etkinliklerin pandemi kurallarına uygun şekilde yapıldığına dikkat çeken Vali Su; “Bugün ilimiz genelinde 52 bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız, bu proje kapsamında bu yıl toplamda 2 milyon 18 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Bu vesileyle hem nesillerimize ağacı sevdirme hem de vatandaşlarımız da bu sevgiyi pekiştirme adına önemli bir etkinlik. Aynı zamanda da gelecek nesillerimize daha yeşil bir Türkiye'yi bırakmış olacağız katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra etkinlikte, Vali Ali İhsan Su, diğer tüm katılımcılarla birlikte saat 11.11’de fidanları toprakla buluşturdu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA