“İKTİDAR HESAP VERENE KADAR SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İKTİDAR HESAP VERENE KADAR SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


 

İzmir depremi ile yeniden gündeme gelen deprem vergilerinin peşini bırakmayan CHP, hesap sormaya devam ediyor. Mecliste basın toplantısı düzenleyen CHP’li Antmen, “İktidar hesap verene kadar sormaya devam edeceğiz” dedi.

CHP, deprem vergilerinin peşini bırakmıyor

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, deprem vergileri ile ilgili TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Antmen açıklamasında iktidarın halka hesap vermesinin bir demokrasi gereği olduğunu söyleyerek “Bütçe demek halktan alınacak vergilerin hesabını vermek demektir. Oysa iktidar halkın parasını alıyor, hesap vermiyor. AKP iktidarı 2004-2020 yılları arasında dolar bazında 35 milyar dolar deprem vergisi topladı. Halk, ‘21 yıldır ödediğim deprem vergileri nerede?’ diye soruyor. Ne saray, ne bakanlar, ne de iktidar Vekilleri yanıt vermiyor” ifadelerini kullandı.

 

“DEPREM VERGİSİ DEPREMİN ZARARLARINI ÖNLEMEK İÇİN KULLANILMADI”

Milletvekili Alpay Antmen’in açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde; “Türkiye’de ağır vergi yükü altında ezilen vatandaşlara; bir de depremlere önlem alınsın diye toplanan vergilerin hesabının verilmemesi; 6.8 şiddetinde yaşanan bir depremde can kayıplarının olması, dönemin bakanlarının ‘Deprem vergisi ile yol yaptık’ açıklamalarında bulunması ve Maliye Bakanlığının toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığının bilgisine sahip olmaması, 20 yıldır toplanan vergilerin, depreme önlem olarak kullanılmadığını ortaya çıkartmıştır.  Ben 5 Aralık 2018 yılında bir önerge verdim. Hazine ve Maliye Bakanlığına deprem vergilerini sordum; onlar ‘Biz bilmiyoruz İçişleri Bakanlığı bilir’ dedi. Sonra İçişleri Bakanlığına sordum onlar da yanıt veremedi. Cumhurbaşkanlığına sordum onlar da bilmiyor. Devletin geldiği hale bakar mısınız? Bu para nereye gitti onu açıklayın? Saraya mı, yandaş medyaya mı? Müteahhitlerinize mi? Vakıflarınıza mı? Yoksa FETÖ’cü Şirketlere mi?

 

TÜRKİYE DEPREM ÖLÜMLERİNDE DÜNYA BİRİNCİSİ

2020 yılında dünyada depremlerde yaşanan can kayıpları bizlere göstermiştir ki Türkiye deprem ölümlerinde dünya birincisidir. 2020 yılında yaşanan depremler şu şekilde; Elazığ (6.7) - 41 ölü, Jamaika (7.7) - 0 ölü, Rusya (7.5) - 0 ölü, Papua Yeni Gine (7.0) - 1 ölü, İzmir (6.9) - 115 ölü. Japonya’da 9 şiddetinde ve üzerinde deprem olmakta ancak bir kişi bile ölmemektedir. Türkiye’de ise 6.8 şiddetinde depremlerde dahi insanlarımız ölmektedir. 18 yıldır tek başına ülkeyi yöneten iktidarın halktan topladığı vergileri halk için harcamadığı buradan da bellidir.

 

“İKTİDAR HESAP VERENE KADAR SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Buradan sesleniyorum; yoksul halktan aldığınız 35 milyar dolar deprem vergisi nerede?

21 yıldır toplanan 35 milyar dolar tutarındaki deprem vergileri Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere; sayıları 5 milyonu geçen göçmen, sığınmacı ve mültecilere mi harcanmıştır?

Deprem vergileri göçmen, sığınmacı ve mültecilere harcandı ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Sığınmacılara harcadık' dediği 50 milyar hangi başka amaçlar doğrultusunda kullanılmıştır? Bunlar nelerdir?

1999’dan, 2020 Kasım ayına kadar geçen sürede toplanan deprem vergileri nerelere, kimler tarafından ne şekilde harcanmıştır?

Bu para müteahhitlere mi gitti? Hangi şirkete gitti?

Halka hesap verin! Eninde sonunda halka bu hesabı elbet kuruş kuruş vereceksiniz. Onlar bu hesabı verene kadar biz de sormaya devam edeceğiz”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA