BARO BAŞKANLARINDAN ORTAK SES: “SİNMEYECEĞİZ, SİNDİRMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO BAŞKANLARINDAN ORTAK SES: “SİNMEYECEĞİZ, SİNDİRMEYECEĞİZ”


 

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a dayanışma ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi

Baroların olağan genel kurul ve seçimlerinin hukuksuzca ertelenmesine karşı verilecek ortak mücadelenin konuşulduğu ziyarette Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, baroların susturulmasına yönelik yapılan baskılara karşı “Sinmeyeceğiz, sindirmeyeceğiz” vurgusu yaptı.

Yeşilboğaz konuşmasında “Yandaş, cübbesi düğmeli baroların sayısını artırmak ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu korumak için pandemi bahane gösterilerek baro seçimlerinin hukukun çiğnenerek ertelenmesi, baroların özgür ve bağımsız sesinden ne derece korkulduğunun apaçık bir göstergesidir. Baroların susturulmasına yönelik yapılan tüm saldırılar ve engellemeler bizleri daha da güçlendiriyor, daha da birleştiriyor. Biz güçlendikçe de, susturma politikaları daha da artmaktadır. Bizi susturmak halkı, vatandaşı susturmaktır, hak arama özgürlüğünü engellemektir. Ama baskıları hiçbir zaman sinmeyeceğimizi ve sindirmeyeceğimizi en net bir şekilde Ankara yürüyüşünde de gösterdik. Bir gün herkese lazım olacak dediğimiz adalet, genelge devleti ile değil, hukuk devleti ile sağlanır” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA