ADALET YERİNİ BULMALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADALET YERİNİ BULMALI!


 

GİZEM EKİCİ

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Mersin Kadın Meclisleri, babaları tarafından uzun yıllar taciz edilen 3 kız kardeşin davası öncesi açıklama yaptı.

Mersin Adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Kadın Meclisleri Üyesi Başak Keskin, “Bugün burada babaları S.D. tarafından istismar edilen 3 kız kardeşin davası için toplandık. Babaları tarafından yıllarca istismara maruz bırakılan kardeşler, istismara uğrayan herkes adına adliyelerde adalet arayışındalar. Ancak bir önceki duruşmada yeterli delil toplanmadığı gerekçesi ile sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Çocuğun üstün yararının gözetilmesi gereken böyle bir davada istismar sanığının tutuksuz yargılanmasını kabul etmiyoruz, adalet arayışını bırakmayan kız kardeşlerin yanındayız ve buradan bir kez daha haklı mücadelesini sürdüren kadınların asla yalnız yürümeyeceğinin sözünü veriyoruz.

 

“İSTİSMAR FAİLLERİNDEN DE BU FAİLLERİ SERBEST BIRAKAN ZİHNİYETTEN DE KORKMUYORUZ”

Çocukları şiddetten ve istismardan koruma görevi devletindir. Onlarca çocuk her gün istismara uğruyor ve failleri aramızda dolaşıyor. Bunun sorumluları kanunları uygulaması gerekenlerdir. Kolluk kuvvetleri ve yargı mercileri Çocuk Hakları Sözleşmesini, Çocuk Koruma Kanununu ve Lanzarote Sözleşmesini eksiksiz uygulamak zorundadır. Haklarımızı koruyan yasaları uygulamak, faillerin iyi hal ve haksız tahrik indirimleri yapılmadan gereken cezayı almasını sağlamak zorundadır. Bu kişilerin tutuksuz yargılanması ya da yargılama sonucu serbest bırakılması ile istismar failleri aramızda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Çocukları tehlikeye atıyorsunuz. Biz bu istismar faillerinden de bu failleri serbest bırakan zihniyetten de korkmuyoruz. Bizler her davada hakimlere yapmaları gerekeni hatırlatıyoruz. Bu bir talep değil, zorunluluktur. Biz Kadın Meclisleri üyesi kadınlar olarak, bu davada da her zaman olduğu gibi fail gereken cezayı indirimsiz alana kadar sürecin takipçisi olacağız. Hiçbir kadın ve çocuk mücadelesinde yalnız değildir ve asla yalnız yürümeyecektir” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA