MEZİTLİ’DE 3 BİN METREKARE YEŞİL ALAN İMARA AÇILACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE 3 BİN METREKARE YEŞİL ALAN İMARA AÇILACAK!


 

Mezitli’de 3 bin metrekarelik yeşil alan imara açılmak isteniyor! Bir AKP’li, bir de CHP’li ismin itirazına takılan teklif önümüzdeki günlerde yeniden Büyükşehir Meclisi’nde görüşülecek!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantı döneminin ilk oturumunda Mezitli’de 3 bin metrekarelik alanın imara açılmak istendiği ortaya çıktı.

Mezitli ikinci etap uygulama imar planına ilişkin itirazlar Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonlarınca değerlendirildi.

 

CHP VE AKP’Lİ İKİ İSİM ŞERH KOYDU

Komisyonların bazı itirazların reddine karar vermesine AKP’li Mevlüt Ekmekçi ile CHP’li Tuncay Gökçel’den tepki geldi. Kararlara şerh koyan AKP ve CHP’li meclis üyeleri, bunların komisyonlarda yeniden görüşülmesini istedi.

 

“İTİRAZ KABUL EDİLSİN”

Meclis üyesi Tuncay Gökçel, şerh gerekçesi ile ilgili, “Bir itiraza muhalefet şerhi koyduk biz. Çünkü 3 bin metrekarelik bir yeşil alanın imara açılmasına itiraz ediliyor. Kamuoyunda yanlış bilgilendirilmesin. Parsel maliki bize bir plan tadilatı teklifi ile gelsin, bakalım kamuoyu da parsel malikini de zarar uğratmayacak şekilde bir karar alalım dedik. Muhalefetimiz bu yönde. Biz itirazın kabulü yönünde oy kullanılmasını istiyoruz” dedi.

 

BAŞKAN TARHAN AYRI OYLAMA İSTEDİ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, bir parsel ile ilgili sıkıntının bu konu ayrılıp, diğer kısımlar oylanarak aşılabileceğini söyleyerek, böyle bir oylama teklif etti.
Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, böyle bir oylamanın mümkün olmadığını belirterek, teklifi geri komisyona iade etmeyi önerdi.

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat da, hadisenin öyle olmadığını savunarak, “Şuanda görüşülen bu konular komisyonlarda karar bağlandı. Fakat yinede böyle bir ifade edildiği gibi bir şey olduğu için tekrar görüşülmesi teklifinde bulundu Mevlüt başkan. Tekrar komisyonda değerlendirilip bir daha üstünde konuşulur” dedi.

Ay içersinde bütçe görüşmelerinden kaynaklı birden fazla toplantı yapılacağı için süre kaybedilmeyeceğini söyleyen Seçer, oylama ile teklifi tekrar görüşülmek üzere komisyona iade etti.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA