| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın Karaduvar’a taşınması ve Çamlıbel’de yeni bir marina yapılmasının sektörü mağdur etmeyeceğin itam tersine kazandıracağını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Çambıbel Balıkçı Barınağı’nın Karaduvar’a taşınması projesinde ihale aşamasına gelindi. Önümüzdeki günlerde projenin ihaleye çıkması beklenirken, MTSO 4 No’lu Meclis Üyesi ve Polat Balıkçılık Sahibi Abbay Polat’tan ilginç bir açıklama geldi.

Polat, “Yaklaşık bir yıl içinde Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın Karaduvar’a taşınması planlanıyor. Oysa Karaduvar Balıkçı Barınağı bu kadar çok balıkçının bir arada çalışabileceği bir alana sahip değil. Bu uygulama yapılırsa büyük sıkıntı çıkar. Bu nedenle biz Çamlıbel’de kalmak istiyoruz. Orada bize ayrı bir liman yapılmasını talep ediyoruz” açıklaması yaptı.

Aynı zamanda çarşı içindeki balık pazarına da düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çeken Polat, Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgeyi kontrol altına almasının önemine değindi. Birçok işyerinin yolu işgal ettiğini ve tezgahların geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Polat, mevcut durumun sağlıklı bir alışverişe olanak tanımadığını belirtti.

Son olarak sektörün Balık Hali kurulması talebini dile getiren Polat, “Aralarında Mersin’in de bulunduğu çevre illerle birlikte bölgedeki 4-5 ilin hiçbirinde balık hali yok. Eski Belediye Başkanı Karaduvar’da böyle bir yatırım için 6 dönüm arazi belirlemişti. Ancak bu alan istenilen özelliklerin sağlanması adına yeterli değildi. Böyle bir yatırım için 5 dönümü kapalı olmak üzere en az 10 dönüm yer gerekiyor. Bu konunun yeniden gündeme alınıp takip edilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

“KENTE DE, ÇAMLIBEL’E DE KAZANDIRACAK”

Projeyi yakından takip eden ve Ankara’da hızlı bir şekilde hayata geçmesi için temaslar gerçekleştiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise mağduriyetin söz konusu olmadığını söyleyerek, açıklamalara yanıt verdi.

Projenin Ulaştırma Bakanlığı’na ait olduğunu anımsatan Başkan Gültak, “Çamlıbel’deki 70-80 balıkçıyı şuan Karaduvar kaldırmaz evet ama Ulaştırma Bakanlığı Karaduvar’da limanı büyütüyor. Sanayi Sitesi gibi bir çalışma yapılacak. Dolayısıyla Karaduvar şuan ki pozisyondan çok daha farklı bir yere gelecek.

İhalesine çıkılma aşamasında. Mağduriyet oluşmayacak. Tam tersine tek bir yere toplanmış olacak esnaf. Bu kent için de Çamlıbel için de mantıklı ve kazançlı olacak. Ayrıca Çamlıbel’de de su sporlarının yapıldığı çok daha nezih bir marinaya dönüşecek. Bu Çamlıbel’e de değer katar Mersin’e de. Bizim işimiz değil ama biz de projenin takibini yarak, olumlu, verimli olması için çalışıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA