ELVAN BAKAN OLDU, MERSİN’İN TEMSİLİ GERİLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELVAN BAKAN OLDU, MERSİN’İN TEMSİLİ GERİLEDİ


 

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine AKP’li Lütfi Elvan atandı. Elan’ın yeni görevi ile Mersin’in milletvekili sayısı 12’ye düştü. Kentte iktidara yakın kesimlerce Elvan için kutlama mesajları yayınlanırken muhalefetten, yapılamayan yatırımlar ile göndermeler yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından yeni bakan belli oldu. Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine AKP’li Lütfi Elvan atandı. Kararda, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat ALBAYRAK'tan boşalan Hazine ve Maliye bakanlığına Lütfi ELVAN Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır" denildi.

 

ELVAN BAKAN OLDU, MERSİN’İN MİLLETVEKİLİ SAYISI DÜŞTÜ

Mersin Milletvekili Elvan’ın bakanlık görevi ile milletvekilliği görevi sona erdi. Böylece Mersin’in milletvekili sayısı 12’ye geriledi.

Kentte iktidara yakın kesimlerce Elvan için kutlama mesajları yayınlanırken muhalefetten, yapılamayan yatırımlar ile göndermeler yapıldı.

 

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Erdoğan tarafından bir kez daha bakanlık koltuğuna getirilen Elvan, AKP'den ilk olarak 2007 yılında Karaman milletvekili seçilmişti.

2007-2011 arasında aynı zamanda Erdoğan'ın danışmanlığını da yaptı.

Elvan, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu.

26 Aralık 2013'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atandı.

25. Dönem'de Antalya Milletvekili seçildi. 26. Dönem'de Mersin Milletvekili olarak Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

65. Hükümette ise Kalkınma Bakanı olarak atandı.

Son olarak AKP'de Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı ve aynı zamanda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA