YEREL BASINA DESTEK LAFTA KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEREL BASINA DESTEK LAFTA KALDI!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yerel basına destek söylemleri lafta kaldı! HDP’nin İzmir’in yerel basına destek modelinin Mersin’de de uygulanması teklifi mecliste kabul görmedi!

HEDİYE EROĞLU

 

HDP, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına verdiği önerge ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi belediye meclis toplantısı tutanaklarının yerel gazetelerde ilan olarak yayımlanması için önerge verdi.

Ancak önergenin gündeme alınmasından itibaren başlayan tartışmalar büyük tepki çekti. Cumhur İttifakı’na mensup bazı meclis üyeleri gazetecilerin görevlerini yapabildiğini belirterek, sorun yaşanmadığını hatta Büyükşehir Belediyesi’nin gazetecilerle arasının çok iyi olduğunu vurguladı.

Bazı CHP’liler ise kanuni zemine bakmak gerektiğine dikkat çekti. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer konunun komisyona havale edilerek tartışılmasını önerdi ancak bu teklif de kabul görmedi.

HDP’li Ali Tanrıverdi yerel basının yaşadığı sorunlara ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çekse de, Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri böyle bir kararın meclis kararı olmadan da uygulanabileceğini söyleyerek topu idareye attı.

Başkan Vahap Seçer ise çoğunluğun Cumhur İttifakı’nda olduğunu ve red kararı çıkacağını bilerek, oylamaya gidilmesi yolunu izlemeyi seçti. Oylamada ise Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuyla önerge reddedildi.

 

“BU MECLİSİ ÇALIŞTIRMAK İSTEMİYORLAR”

Önergeyi veren HDP’li Bedriye Kuş, “Keşke reddedilmeden önce komisyonlarda bu konu tartışılmış olunsaydı. Tuzu kuru olanlar çok. İşine geldiği konuları kabul ediyorlar, işlerine gelmeyenleri reddetme çoğunluğuna sahipler. Merak ediyorum: böyle bir önerge Cumhur İttifakı tarafından böyle bir önerge gelmiş olsaydı tepkileri ne olacaktı? Bu önergeyi HDP getirdiği için mi bu tepki var. Bu milcisin çalışmasını istemiyorlar. Sivil toplum örgütleri ile kurumlarla, odalarla, derneklerle ortak çalıştırmak istemiyorlar” tepkisi verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA