MDOB’DAN ATATÜRK KONSERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MDOB’DAN ATATÜRK KONSERİ


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünü özel bir konserle anıyor.

MDOB ve Akdeniz Belediyesi iş birliği ile 10 Kasım 2020 Salı günü saat 19:30’ da Çamlıbel’de gerçekleştirilecek “Atatürk’ ü Anma Konseri” ücretsiz olacak.

Atatürk’ ü, sevdiği eserleri seslendirerek anacağımız bu anlamlı günde konserin orkestra şefliğini Murat Cem Orhan üstleniyor. MDOB Orkestrası ve kadın korosuna, solistler Selva Erdener (soprano), Ezgi Karakaya (mezzo soprano), Bülent Bezdüz (tenor) ve kanun sanatçısı Hakan Güngör eşlik ediyor.

Bestesi Turgay Erdener’e ait Afife Balesi’nden seçmelerin icra edileceği konserde yine düzenlemesi Turgay Erdener’e ait “Çalın Davulları”, “Bülbülüm”, “Yarim Senden Ayrılalı” “Çarşambayı Sel Aldı” eserleri ile düzenlemesi Serdar Yalçın’a ait “Neredesin Sen” eseri seslendiriliyor. Atatürk’ün en sevdiği aryalardan biri olan Giacomo Puccini’nin “E Lucevan le stelle” aryasınında yer aldığı konser, Sağlık Bakanlığı”nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak, güvenli bir ortamda gerçekleştiriliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA