GELİRLER MESKİ BORCUNA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELİRLER MESKİ BORCUNA!


 

CHP’li Başkanı Vahap Seçer, MESKİ’nin 25 milyon 824 bin 440 TL’lik borcuna gelirleri teminat göstermek için bugün meclisten yetki isteyecek. Gözlerin çevrildiği Cumhur İttifakı’nın yatırımın önünde engel olmamak için destek vermesi bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantı Döneminin birinci birleşimi bugün yapılacak.

Göreve geldiği 1,5 yılı aşkın sürede 3 milyar TL’lik bütçeye sahip Büyükşehir Belediyesi için meclisten 350 milyon TL’lik yetki alan CHP’li Başkan Vahap Seçer, bugün yeni bir talep ile muhalefetin karşısına çıkacak.

 

ÇEŞMELİ’YE ALTYAPI, GÜLNAR’A İÇME SUYU

Başkan Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı 25 milyon 824 bin 440,74 TL ek krediye ilişkin gelirlerini tenimat olarak göstermek için meclisten yetki isteyecek.

İdarenin talebi olarak gündeme gelecek teklifte; “MESKİ Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı Çeşmeli Kanalizasyon İnşaatı işi için 3.942.505,82-TL ve Gülnar İçmesuyu İnşaatı İşi için 21.881.934,92-TL olmak üzere toplam 25.824.440,74-TL ek krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmesinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığı ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yetkili kılınması ile ilgili konunun görüşülmesi..”

 

GÖZLER CUMHUR İTTİFAKINDA

Başkan Vahap Seçer ile sık sık borçlanma ve yetki talebi görüşmelerinde karşı karşıya genle Cumhur İttifakı’nın bu talep karşısında nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenirken, bilgi aldığımız bazı siyasiler meclisten kararın olumlu yönde çıkmasının beklendiği, Cumhur İttifakı’nın yatırımın önünde engel olmamak için destek vermesinin söz konusu olduğunu belirttiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA