MEYVE AĞAÇLARI YALANCI BAHARA ALDANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEYVE AĞAÇLARI YALANCI BAHARA ALDANDI!


 

Haziran ve Temmuz ayında hasadı yapılan armutlar, sıcak havaların etkisi ile Kasım ayında çiçek açıp yeniden meyve tuttu.

Türkiye'nin bir çok bölgesinde kış koşulları kendini hissettirirken, Mersin'de sıcak havaya aldanan armut ağaçları, bir yandan çiçek açtı, bir yandan meyve verdi. Haziran ve temmuz ayında hasat yaptıkları armut ağaçlarının bazılarının çiçek açması, bazılarının yeniden meyve tutması üreticileri şaşırttı.

Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi'nde meyve yetiştiriciliği yapan üreticilerden Tuncay Sarıkaya, hava şartlarından bitkilerin etkilendiğini belirtti. Sarıkaya, "Armut hasadı haziran ve temmuz ayı gibi bitiyordu. Hava sıcak gittiğinden ağaçlarımız bir yandan çiçek açtı, bir yandan meyve verdi. Ağaçlar havaların sıcak ve kurak gitmesinden dolayı şaşırdı. Kasım ayındayız, sıcak bir hava var. Hava şartlarından dolayı böyle bir olayla karşılaştık" dedi.

 

"BU HİÇ GÖRÜLMEMİŞ BİR DURUM"

Üreticilerden Metin Özsu da "Kasım ayında bulunmaktayız. Normalde armut nisan ayında çiçek açar, haziran ve temmuz ayında hasadı gerçekleştirilir. Fakat buradaki mevsimsel değişiklikler ve havanın kurak gitmesinden dolayı bitkilerimizde ani değişiklikler olmaya başladı. Geçen 3 gün içerisinde yağan yağmurlardan sonra bitki yeni değişikliklerle birlikte çok miktarda çiçek açmaya ve meyve vermeye başladı. Bu da hiç görülmemiş bir durum" dedi.

 

"BİTKİLER YALANCI BAHARA ALDANDI"

Böyle bir duruma daha önce rastlamadıklarını ifade eden Özsu, "Bu bir yalancı bahar mevsimi gibi görünüyor. Bitkilerde ona aldandı, öyle zannediyoruz" diye konuştu. Özsu, hava şartlarındaki dengesizlik sebebiyle bazı ağaçların çiçek açarken, bazılarının meyve vermeye başladığını kaydetti.

Yalancı bahardan arılar da nasibini aldı. Açan çiçeklere konan arılar adeta bayram etti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA