İŞGALCİLERİN CANINI YAKACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞGALCİLERİN CANINI YAKACAK!


 

Başkan M. Mustafa Gültak, kış öncesi sel felaketleri yaşanmaması için temizlik çalışması başlatılan sulama kanalları etrafındaki işgallere son vermek üzere düğmeye bastığını açıklayarak, “Can yakacağım” diyerek, meclisten destek istedi.

 

“Gasp eden vatandaşların yüzünden diğer vatandaşların tarlaları, seraları, tüm gayrimenkulleri zarar görüyor” diyen Başkan Gültak, Soda ve Kromsan’ın kanallarda tıkanmaya neden olan çalışmalarını temizlemesi için de uyarıda bulundu.

 

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirildi. Belediye Konferans Salonu’ndaki toplantıda yaklaşan kış öncesi sele neden olan sulama kanallarının temizlenmesi konusu ne çıktı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak afetler yaşanmaması için Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 190 kilometrelik kanal temizliği yaptığını, kendilerinin de bu çalışmalar kapsamında kanalların etrafındaki işgallere karşı can yakacak uygulamaların startını verdi açıkladı. 

 

“FELAKETİN SEBEBİ DSİ’NİN KANALLARI TEMİZLEMEMESİ”

Konuyu ilk gündeme getiren HDP’li Meclis Üyesi Salih Akbaş oldu.Sıksık bu yöndeki uyarılarını dile getiren Akbaş,  “Geçen sene bir sel felaketi yaşadık. Bu sel felaketinin yegane sebebi Devlet Su İşleri’nin (DSİ) kanalları temizlememesiydi. Dolayısıyla yine kışa giriyoruz. Bu süreçte daha zaman varken yarın tekrar bir felaket yaşanmaması için belediyemiz tarafından DSİ’ye bu konuda bir talepleri oluşturması ve Adanalıoğlu, Karaduvar ve Kazanlı bölgesindeki hem çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması, halkımızın zarar görmemesini şimdiden talep ediyorum” dedi.

 

“1,5 AYDIR KANALLAR TEMİZLENİYOR”

Başkan Gültak da, bir, 1,5 aydır DSİ’nin kanal temizliği ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyleyerek, “Çok uzun süredir bu çalışmalar yapılmamıştı. Biz bundan 1,5 ay önce DSİ bölge müdürümüz, valimiz, Kazanlı, Karaduvar, Adanalıoğlu bölgesinin tüm muhtarları ile bu kanalları gezdik. Şuan yaklaşık 190 kilometre kanal temizleniyor” dedi.

 

KANALLARI TIKAYAN SODA VE KROMSAN’A UYARI

Ayrıca bu bölgede Kromsan ile Soda Fabrikaları’nın yaptığı menfez çalışmalarının kanalların tıkanmasına neden olmasına yönelik de harekete geçildiğini bildiren Başkan Gültak, “Bu fabrikaların kanalların ortasına yaptığı menfezler var. Büyük borularla açıklık olan yerleri tıkamışlar. Bunların da yerleri tek tek 1,5 ay önce tespit edildi ve Soda Sanayi yöneticilerine bildirildi. DSİ, ‘Eğer bunları yıkıp, düzeltmezseniz, biz yıkarız’ dedi. Ben dün de görüştüm şuan hızla gidiyor kanal temizliği, Soda da yakın bir tarihte ihaleye çıkmış, oraları düzeltecek, düzeltmez ise biz yıktıracağız” diye konuştu.

 

“CAN YAKACAĞIM” DİYEREK, MECLİSTEN DESTEK İSTEDİ

Çalışmalarına meclis üyelerinden destek isteyen Başkan Gültak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu konuda sizden destek de istiyorum; bu bölgede özellikle tecavüzler söz konusu. Yani kanalların sağ ve sollarında aşırı tecavüzler söz konusu. Şuan can yakacak bir hamle yaptım. Bunu muhtarlar ile de paylaştım. Dsi veya bir başkasının acil durumlarda müdahale etmesi için kullanılacak alanların hepsi kullanılıyor. Biz bunları tespit ettiriyoruz, kazıklarını çaktırıyoruz. DSİ kaçık çaktıracak. Ve o kazıklar esnasında sınırlar içerisinde kalan vatandaşlarımızı buraları taşımaları, kullanmamaları gerektiği konusunda uyaracağız. Buna rağmen kaldırmazlar ise biz kaldıracağız. Bu konuda size şikayette gelecektir. Haberiniz olsun. Ama bu olmazsa olmazımız çünkü eğer biz o kanalları temizlemek istiyorsak çıkan malzemeyi de bir yere koymamız gerekiyor. Ama oraların hepsi şuan gasp edilmiş durumda. Gasp eden vatandaşların yüzünden diğer vatandaşların tarlaları, seraları, tüm gayrimenkulleri zarar görüyor. Yıllarca göz yumulmuş, ben göz yummayacağım. Bunların çalışmalarını DSİ hızlı bir şekilde devam ettiriyor. Gasp alanları yarın bir gün ortadan kaldırılacak”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA