MÜFTÜ DERESİ YÜZDE 75 ISLAH EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜFTÜ DERESİ YÜZDE 75 ISLAH EDİLDİ


 

Haber Merkezi

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Müftü Deresi ıslah çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Mersin’de çalışmaları devam eden Efrenk (Müftü) Deresi Islahı işi ile ilgili açıklama yaptı. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Genel Müdür Yıldız, “Mersin’de yapımı devam eden Millet Bahçesi içerisinden geçmekte olan Müftü Deresindeki ıslah projemiz ile öncelikli olarak olası taşkınların engellenmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra kazandıracağımız estetik görünüm sayesinde Mersinli vatandaşlarımızın yeni bir yaşam alanı ve huzurla vakit geçirebilecekleri yeni mekanlar kazanmalarına katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

“YÜZDE 75 GERÇEKLEŞME SAĞLANDI”

Çalışmalar kapsamında Müftü Deresinin sahilden itibaren 420 metrelik kısmının tabanının harçlı taş tahkimat, kenarlarının ise Millet Bahçesinin temasına uygun olması için pere kaplama duvar inşa edilerek ıslah edileceğini kaydeden Yıldız, şu bilgileri verdi:

“Mersin Millet Bahçesi civarında toplam 840 metre harçlı taş tahkimat temel, 840 metre çift taraflı pere kaplama üzerinde kargir duvar ve korkuluk yapılacaktır. Bugün itibariyle 680 metre taş tahkimat ve 630 metre pere kaplama inşaatı tamamlanmış olup çalışmalar hızla devam etmektedir. Efrenk (Müftü) Deresi Islah çalışmasında Millet Bahçesi kısmındaki çalışmada fiziki olarak yüzde 75 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların kasım ayı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA