“DEPREM VERGİLERİ SURİYELİLERE Mİ HARCANDI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DEPREM VERGİLERİ SURİYELİLERE Mİ HARCANDI?”


 

Haber Merkezi

 

Yaşanan deprem vergileri tartışmalarında Habertürk yazarı Fatih Altaylı, deprem vergilerinin Suriyelilere harcandığı açıklamasında bulunmuş ve "2011’den sonra memlekete 5 milyona yakın göçmen geldiğine göre 2011’den sonra toplanan deprem vergileri muhtemelen Suriye’den gelen göçmenlere gitti" diye yazmıştı.

Altaylı’nın bu iddiasını CHP Meclis Gündemine taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “1999-2020 yılları arasında 35 milyar dolar tutarında deprem vergisi toplandığını belirterek “Türkiye’de ağır vergi yükü altında ezilen vatandaşlara; bir de depremlere önlem alınsın diye toplanan vergilerin hesabının verilmemesi; 6.8 şiddetinde yaşanan bir depremde dahi can kayıplarının olması, dönemin bakanlarının ‘Deprem vergisi ile yol yaptık’ açıklamalarında bulunması ve mevcut Hazine ve Maliye Bakanlığının toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığının bilgisine sahip olmaması, 20 yıldır toplanan vergilerin, depreme önlem olarak kullanılmadığını ortaya çıkartmıştır” dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın yazısının bazı bölümlerine önergesinde yer veren Antmen önergesinde şu soruları yöneltti; “21 yıldır toplanan 35 milyar dolar tutarındaki deprem vergileri Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere; sayıları 5 milyonu geçen göçmen, sığınmacı ve mültecilere mi harcanmıştır?

Deprem vergileri göçmen, sığınmacı ve mültecilere harcandı ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sığınmacılara harcadık” dediği 50 milyar hangi başka amaçlar doğrultusunda kullanılmıştır? Bunlar nelerdir?

1999’dan, 2020 Kasım ayına kadar geçen sürede toplanan deprem vergileri nerelere, kimler tarafından ne şekilde harcanmıştır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA