KIDEM TAZMİNATIMA DOKUNMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIDEM TAZMİNATIMA DOKUNMA!


 

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne tepki gösteren Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy; “Kıdem tazminatıma dokunma!” diyerek, teklif geri çekilmezse her alanda eylemlerini işçiler ile omuz omuza arttıracaklarını vurguladı!

AYŞENUR ÖNAL

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası; 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatını ve emeklilik hakkını gasp eden İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne tepki gösterdi.

Örgütlü olunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nde işçiler yeni kanun teklifini öğrensin diye açıklamalar yapan Genel-İş, bu açıklamaların başlangıç olduğunu, teklif geri çekilmezse hakları için sokaklara çıkacaklarını duyurdu.

“İşçi sınıfı susturulamaz! Kıdem tazminatımızdan elinizi çekin! Torba yasayı geri çekin!” sloganları ile belediyelerin önünde açıklama yapan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı mücadelemiz sürüyor. İşyerlerindeki ve meydanlardaki eylemlerimizin ardından dün Konfederasyonumuz DİSK’in Meclis önünde yapmak istediği basın açıklaması şiddet uygulanarak engellendi. Patron örgütleri geldiğinde Meclis’in önüne kırmızı halılar serenler, işçi sınıfının itirazlarını zor kullanarak bastırmaya çalıştı” dedi.

Yapılan müdahalenin nafile olduğunu kaydeden Göksoy, “DİSK’in sözü işçi sınıfının sözüdür. Dün her türlü engellemeye rağmen TBMM’de yükselen ses işçi sınıfının sesidir. Zor günlerin örgütü olan DİSK’i baskı ile, şiddet ile korkutamazsınız ve susturamazsınız. Bizler dün meclisteki itirazı bugün işyerlerinde bir kere daha yükseltiyoruz.

“ANAYASA’YA AYKIRIDIR; HAKSIZLIKTIR, HUKUKSUZLUKTUR, VİCDANSIZLIKTIR”

25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanları geçici işçiliğe mahkum edemezsiniz. Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem tazminatı olmaz, ihbar tazminatı olmaz, emekli olması zorlaşır. Geçmişten bugüne işçi sınıfının, direne direne kanadığı, geliştirdiği, savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu temel hakları gasp edemezsiniz. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkını ve emeklilik hakkını bir torbaya atıp çalamazsınız. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilere yapılan ayrımcılık Anayasa’ya aykırıdır; haksızlıktır, hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. Kıdem tazminatı ve emeklilik tüm işçilerin hakkıdır” dedi.

“TORBA YASAYI GERİ ÇEKİN!”

Göksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “İşçileri bölerek, yaşımıza göre ayrımcılık uygulayarak kıdem tazminatı hakkını parça parça gasp etmek istiyorlar ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Her işçi bir gün 50 yaşına gelecek. Her işçi çocuğunun hakkı için kavga verecek. Her işçi bedeli ne olursa olsun çocuğunun emanetine, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkına sahip çıkacak. İşyerlerinde, meydanlarda ve son olarak da mecliste ifade ettiğimiz bu yasa teklifi geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Uyarıyoruz: işçi sınıfının sabrıyla daha fazla oynamayın! İşçi sınıfının kararlılığını test etmeye kalkmayın! Bizlerin baskıyla çocuklarımızın hakkını teslim edeceğimizi hayal bile etmeyin, aklınızdan bile geçirmeyin. İşçi sınıfı başta olmak üzere halkımız pandemi ile depremle, işsizlikle ve hayat pahalılığı ile boğuşurken işinize bakın. O torba yasayı bir kenara bırakın; işimizi, aşımızı, geçimimizi, sağlığımızı koruyacak tedbirler alın! Kıdem tazminatımıza dokunmayın! Emeklilik hakkımıza dokunmayın! Çocuklarımızın hakkına dokunmayın! Torba yasayı geri çekin!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA