TOROSLA’DAN, MUHTARLIKLARA AYLIK 500 TL AYNİ YARDIM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLA’DAN, MUHTARLIKLARA AYLIK 500 TL AYNİ YARDIM


 

Toroslar Belediyesi Kasım ayı meclisinde, ilçe sınırları içerisindeki 67 mahalle muhtarlığına ihtiyaçlarının karşılanması için her ay 500 TL ayni yardımda bulunulmasına ve Atlılar Mahallesi’nin isminin talep üzerine Sadiye olarak değiştirilmesine karar verildi.

Haber Merkezi

Özveriyle çalışmalarını sürdüren mahalle muhtarlarına teşekkür eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşlara daha iyi hizmet sunulabilmesi amacıyla muhtarlıklara verdikleri ayni yardımın hayırlı olmasını diledi.

Toroslar Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı.

“İZMİR'İN YANINDAYIZ, ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

Başkan Yılmaz, toplantının açılış konuşmasında İzmir'de meydana gelen depremden dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getirdi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Yılmaz; "İzmir'de meydana gelen depremden dolayı canımız yandı. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. İzmir'e ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun" dedi.

Türkiye'nin deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; "Ülkemizin tarihine baktığımız zaman birçok depremler yaşanmış. Ülkemiz, deprem bölgesi ve deprem hayatımızın bir gerçeği.  Canımız yandığında  tekrar gündeme geliyor. Aslında hep gündemde tutulması gereken bir konu. Bununla ilgili çalışmalar da var. İmar planlarımızı yaparken bu konuyu dikkate alıyoruz" şeklinde konuştu.

TOROSLAR'IN UYGULAMA İMAR PLANLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, 7. Etap ve 8. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı görüşülerek tüm komisyonlara oy birliğiyle havale edilirken, 3. Etap, 4. Etap, 5. Etap ve 6. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili çalışmaların devam etmesinden dolayı tüm komisyonlara bir ay ek süre verilmesi konusu da oy birliğiyle kabul edildi.

“MUHTARLIKLARA, AYLIK 500 TL DESTEK”

Toplantıda belediye sınırları içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarlığına aylık 500 Türk Lirası ayni yardım yapılmasına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yılmaz, muhtarlıkların vatandaşlara daha iyi hizmet edebilmeleri amacıyla 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren verecekleri aylık 500 TL ayni yardımın hayırlı olmasını dileyerek; "Ortak hedefimiz halkımıza hizmet etmektir. Muhtarlıklarımızın elektrik, su, internet, telefon, yakıt ve akaryakıt gibi benzeri giderlerin karşılanması amacıyla belediye olarak aylık 500 TL ayni yardımda bulunacağız. Tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ İSTEDİ, TOROSLAR BELEDİYESİ KABUL ETTİ

Toroslar Belediye Meclisi'nde, ilçedeki Atlılar Mahallesi'nin isminin değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Atlılar Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir'in mahalle sakinleri adına belediyeye ilettiği dilekçe değerlendirilerek, Kasım ayı toplantısında meclis gündemine getirildi. Atlılar Mahallesi'nin isminin "Sadiye" olarak değiştirilmesi talebi belediye meclisince oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yılmaz, halk arasında Sadiye olarak bilinen Atlılar Mahallesi'nin yeni isminin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyerek; "Mahalle sakinlerimizden gelen yoğun istek üzerine Kasım Ayı toplantımızda konuyu meclis gündemimize getirdik. Atlılar Mahallemizin ismini Sadiye olarak değiştirdik. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Toroslar Belediye Meclisi'nde önemli kararlar aldıklarını ve bu kararların Toroslar'a hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz; "İnşallah 2021 yılında yeni bir sayfa açacağız. Felaketlerin, hastalıkların olmadığı sağlıklı, huzurlu bir yıl olmasını diliyorum. Meclisimizde önemli kararlar aldık. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toroslar Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısını 1 Aralık Salı günü saat 14.00'de Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA