TARSUS FİDANLIĞI İNCELENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS FİDANLIĞI İNCELENDİ


 

Haber Merkezi

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Tarsus Orman Fidanlığında incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Akduman’a, Fidanlık Müdürü Ahmet Gülyavuz, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, müdür yardımcıları ve şefler eşlik etti.

Tarsus Orman Fidanlığında 2020 yılında klonal çelikten 150 bin adet genetiği yüksek yıllık hacim artımı 60-80  m3/Ha. olan okaliptüs fidanı yetiştirildi. Bölge Müdürlüğümüzce Tarsus Karabucak okaliptüs endüstriyel ağaçlandırma sahalarında kullanılacak olan 3 Okaliptüs grandis klonunda (G96, G42, G60) ve 2 Okaliptüs camaldulensis klonunda (C188, 201) 100 bin adet ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü için Okaliptüs camaldulensis ) klonunda (C298 50.000 adet olmak üzere toplam 150 bin okaliptüs fidanı dikime hazırdır. Fidanların olumsuz kış koşullarından etkilenmemesi için genellikle erken ilkbaharda dikim yapılmaktadır. Bu fidanların dikildiği okaliptüs ağaçlandırması 10 yılda kesim yaşına gelmektedir. Klonal Okaliptüs fidanları ile tesis edilecek plantasyonlarda 10 yıllık idare müddetinin aşağı çekilmesi hedeflenmektedir.

İncelemede gördüğü eksiklikler hakkında talimat veren Bölge Müdürü Akduman çalışmanın her aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA